Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janni Spies stämmer exmaken efter fyra år

Foto: Lars H. Laursen

Janni Spies skilde sig från Christian Kjaer 2008.

Nu gör de upp i domstol. Janni Spies kräver exmaken på 100 miljoner dollar.

– Det är helt orimligt, säger Christian Kjaer till Ekstrabladet.

Det blev inget sagoslut. Efter 20 års äktenskap gör nu Janni Spies och Christian Kjaer upp i domstol om miljonerna. Och på samma dag som Danmark ockuperades, 9 april, möts de i hovrätten i Köpenhamn.

Fyra år har gått sedan uppbrottet, men kampen om miljonerna kvarstår.

På den polerade ytan var äktenskapet fläckfritt, men för Janni Spies var det långt ifrån någon dans på rosor. Och även om det inte har varit någon offentlig smutskastning berättar hon för Ekstrabladet om isoleringen.

– Jag tycker verkligen om att träffa mina gamla vänner igen. Jag kan känna nu vilket isolerat liv jag har haft. Nu börjar jag bli mig själv igen. Jag hitta benen igen och är inte längre Bambi på hal is, säger hon till tidningen.

"Orimligt"

Ingen av parterna har kommenterat miljontvisten. Men enligt uppgifter till tidningen ska det handla om ett belopp på över 100 miljoner dollar.

– Jag känner inte någon som tycker det är kul att få en rättssak på halsen - inte ens jag. När man blir stämd synas man, det är helt orimligt, även om jag som advokat har levt för att gå till domstolen, har Christian Kjaer tidigare sagt till Ekstrabladet.

Janni Spies var bara 20 år när hon 1983 gifte sig med 40 år äldre miljardären Simon Spies. Men de två var bara gifta i 11 månader innan Simon dog 1984 och Janni ärvde hans förmögenhet.

I slutet av 1980-talet gifte hon sig med advokaten Christian Kjaer. Janni och Christian har barnen Michala, 22, och Christopher, 14, tillsammans.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!