Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janni Spies om 17 år yngre kärleken: ”En utmaning”

Janni Spies och den yngre kärleken Roberto.Foto: PETER HAUERBACH / RITZAU TT NYHETSBYRÅN
Janni Spies i samband med sin 50-årsfest.Foto: LARS H. LAURSEN / ALL OVER PRESS AOPD
Janni Spies krävde sig exmake, Christian Kjær, på 135,6 miljoner kronor i skadestånd efter skilsmässan 2008.Foto: CHRISTER WAHLGREN

Resebyrådrottningen Janni Spies, 56, har en ny kärlek i sitt liv.

Sedan ett par år tillbaka har hon inlett en romans på distans med den 17 år yngre Roberto från Brasilien.

– Vi pratar mycket i telefon och på Skype som alla andra par när vi inte är tillsammans, säger Janni Spies till Ekstrabladet.

Janni Spies och den nya kärleken har känt varandra i fyra år. 

Den danska resebyrådrottningen och Roberto från Brasilien ska ha träffats i Milano

2017 följde den nya pojkvännen med på en hyllningsutställning av Janni Spies framlidne make Simon Spies.

– Det går bra med Roberto. Vi tar det lugnt och stilla, tiden får utvisa om vi flyttar ihop, sa Janni Spies till danska Se og hør i samband med utställningen.

Två år senare är de två fortfarande ett par som lever i ett distansförhållande.

– Vi kan inte vara tillsammans lika mycket som vi skulle önska på grund av reglerna, som inte låter honom vara så mycket i Danmark. Så vi håller förhållandet varmt bland annat genom att skypea. Jag tror att det är sunt att det emellanåt är saker man inte kan styra över. Men det är ju en utmaning, säger Janni Spies till danska Se og hør 

Regelverket gör att Roberto bara får vistas i Danmark under noga uträknade perioder. Janni Spies säger att regler är till för att följas, men att det i slutändan också kan kosta henne kärleken.

– Vi måste ju inordna oss efter de här reglerna, men det klart det påverkar relationen att han inte kan vara här hela tiden. Vi kan inte leva på det sättet. Men vi pratas vid och längtar efter att ses. När beror förstås också på hans arbete, säger Janni Spies till Ekstrabladet.

Janni Spies om avståndet

Janni Spies hycklar inte med att avståndet tär och att tiden knappast gör saken enklare. Samtidigt pekar hon på att de båda försöker vara vuxna och titta på möjligheterna.

– Vi se vad som händer i framtiden. Vi vet inte. Allt är osäkert. Det är också sunt ibland att inte kunna kontrollera allt, och försöka säga ”Jag är här, jag vet inte vad som händer”.

Janni Spies säger inte att det skulle vara helt otänkbart att flytta till Brasilien för att ge kärleken en chans. Samtidigt verkar det inte vara hennes första alternativ.

– Jag tror att när man är i en sådan här situation överväger man allt, sedan finns det saker som ställer till det. Men jag är dansk, och tänker fortfarande att jag ska vara kvar här. Men jag ska aldrig säga aldrig. Jag ska inte lova någonting här, säger resebyrådrottningen till Ekstrabladet.

Janni Spies ung

Janni Spies började redan som 16-åring som springflicka på Spies Rejser. Där fick den betydligt äldre företagaren och grundaren till reseföretaget, Simon Spies, snabbt upp ögonen för den unga Janni.

1983 gifte de sig i Holmens Kirke i Köpenhamn. Men tiden tillsammans blev kort. I april 1984 gick Simon Spies bort i cancer.

Janni Brodersen gifter sig med Simon Spies den 11 maj 1983.Foto: JøRGEN JESSEN / OKÄND
Resebyrådirektören Janni Spies vid en turistbuss i Danmark.Foto: STAFFAN JOHANSSON / KVP

Året därpå blev den då 21-åriga Janni Spies vd för Spies Rejser. 

Ett par år senare gick hon om sig med advokaten Christian Kjær. 1989 föddes dottern Michala Kjær och 1997 kom sonen Christopher Kjær. Äktenskapet varande fram till 2008.