Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jan Malmsjö i ny operett – i Malmö

Vem är Jan Malmsjö?
Jan Malmsjö kommer uppträda på Nöjesteatern 2021.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den välkända operasångaren Jan Malmsjö kommer att uppträda på Nöjesteatern nästa år.

Det är med jubileumsoperetten Glada Änkan.

– Janne är en man som har jobbat med teater hela sitt liv och är oerhört professionell, säger Julius Malmström som driver Nöjesteatern.

Nästa höst kommer jubileumsoperetten ”Glada Änkan” ha premiär på Nöjesteatern i Malmö – tillsammans med Jan Malmsjö.

– Vi har jobbat ihop sedan 1996 och det är en fantastisk man. Och det som är roligt är att han började sin bana som sexåring i Malmö Barnteater i Folkets Park. Så det känns varje gång när han jobbar hos oss som att han är tillbaka i Malmö, säger Julius Malmström som driver Nöjesteatern.

1992 spelade Jan Malmsjö som rollen som Greve Danilo i Malmös Operas uppsättning av ”Glada Änkan”.

Det är inte första gången som Jan Malmsjö uppträder på Nöjesteatern. Redan 1996 spelade han nämligen rollen som Professor Higgins i My Fair Lady.

”Det är väldigt skoj”

Och senast 2011 medverkade han i musikalen ”Legally Blond”. 

– Janne är en man som har jobbat med teater hela sitt liv och är oerhört professionell. Det smittar ofta av sig och det är väldigt skoj, säger Julius Malmström.

Han fortsätter.

– Vi gjorde Legally Blond och alla i ensemblen var 20-25 år och Janne spelade rektor. Att jobba med en sådan professionell man ger så mycket både på scen och bakom scen. Som läromästare. Det är jätteroligt.

I ”Glada Änkan” kommer Jan Malmsjö spela tillsammans med bland annat Frida Engström i rollen Hanna Glawari. Frida Engström har tidigare medverkat i stora uppsättningar på Göteborgs Operan och Folkoperan i Stockholm. 

Julius Malmström driver Nöjesteatern i Malmö.
Foto: FRITZ SCHIBLI

”Specialroll för Janne”

Thomas Järvheden kommer ha rollen som Greve Danilo Danilovitj. Han är sedan tidigare känd som en musikalisk ståuppkomiker. 

I fjol hade han huvudrollen i musikalen ”Annie” på Malmö Nöjesteater.

Sist men inte minst kommer Lars-Åke Wilhelmsson ha rollen som nattklubbsägaren Emanuell.

Wilhelmsson är kanske mest känd som Babsan och har turnerat med bland annat After Dark. Han har också tidigare spelat i ”Glada Änkan” tillsammans med Sven Melander och Rickard Söderberg, då som bordellmamman på Ystad teater. 

– Glada Änkan är en operett som Jan Malmsjö hade huvudrollen i en gång i tiden. Men det som är roligt här är att vi har skrivit en ny specialroll för Janne. Vi har även plockat tillbaks musik som under många uppsättningar av Glada Änkan inte varit med, säger Julius Malmström.

Jan Malmsjö: ”Nu ska jag hem och lyssna på klassisk musik”

Jan Malmsjö gick inte vidare i Melodifestivalens deltävling på lördagen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!