Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

James Bond svävar på moln - efter gondolköp

My name is Bond, James Bond. Gunnar James Bond Schäfer har fått ett nytillskott på sitt agentmuseum – en tvättäkta gondol från Venedig.

James Bond, 57, i Nybro svävar på ett lyckomoln.

En tvättäkta gondol från Venedig utgör det senaste nytillskottet på agentmuseet och trängs nu med rariteter som Izabella Scorupcos bikini och BMW:n från Goldeneye.

–Det är en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, jublar Bond.

Gunnar James Bond Schäfer lyder museiföreståndarens namn. Mellannamnen James Bond bytte han till sig hos skatteverket 2007.


James Bond i Nybro är alltså en äkta fan av den välskräddade agenten som reser runt jorden och avslöjar brottslingar och för att hylla sin idol skapade Gunnar ett 007-museum. Enligt honom själv det enda i världen.

I utställningslokalerna trängs prylar med anknytning till filmerna, bland annat agentens BMW Z3 från "Goldeneye" och skådisen Izabella Scorupcos bikini från samma film. Men det som James Bond i Nybro jublar mest över just nu är gondolen som han nyss har fått hem från Venedig.

"Pojkdröm"

–Japp, det är en exakt likadan gondol som de hade i "Moonraker" då James Bond plötsligt dök upp i flytetyget på Markusplatsen. Dock inte originalet, säger Gunnar James Bond Schäfer.

Att få hem den till Nybro beskriver han som "en pojkdröm som går i uppfyllelse" eftersom han alltid drömt om att ha en egen gondol.

Gondolen står uppallad i lokalerna på museet och den som vill kan ställa sig i aktern och pröva på att vara gondoljär. På land.

–Det tar tre år att bli en gondoljär men här man kan ställa sig och åtminstone få en känsla av hur det är, säger Gunnar James Bond Schäfer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!