Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

James Bond svävar på moln - efter gondolköp

My name is Bond, James Bond. Gunnar James Bond Schäfer har fått ett nytillskott på sitt agentmuseum – en tvättäkta gondol från Venedig.

James Bond, 57, i Nybro svävar på ett lyckomoln.

En tvättäkta gondol från Venedig utgör det senaste nytillskottet på agentmuseet och trängs nu med rariteter som Izabella Scorupcos bikini och BMW:n från Goldeneye.

–Det är en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, jublar Bond.

James Bond och gondolen

Gunnar James Bond Schäfer om James Bond

Bästa James Bond-film: "Goldeneye". Den har allt, bra manus, bra story, bra skådisar och bra finesser.

Bästa James Bond: Pierce Brosnan, det är han som bäst gestaltar Ian Flemmings ursprungliga karaktär. Visserligen är Sean Connery pappan till alla James Bond men Pierce är min favorit.

Daniel Craig som James Bond: Sådär, han är ingen idealisk karaktär precis. Jag gillar inte stilen som han har. Men det får gå ändå, vi har ju inget val.

 

Gondolen är en lång och smal flatbottnad båt som från början användes för transporter genom Venedig.

 I dag fyller de främst ett turistsyfte.

 Gondoljären är den som styr båten. Gondoljären står i aktern.

Källa: NE och Gunnar James Bond Schäfer

Gunnar James Bond Schäfer lyder museiföreståndarens namn. Mellannamnen James Bond bytte han till sig hos skatteverket 2007.

James Bond i Nybro är alltså en äkta fan av den välskräddade agenten som reser runt jorden och avslöjar brottslingar och för att hylla sin idol skapade Gunnar ett 007-museum. Enligt honom själv det enda i världen.

I utställningslokalerna trängs prylar med anknytning till filmerna, bland annat agentens BMW Z3 från "Goldeneye" och skådisen Izabella Scorupcos bikini från samma film. Men det som James Bond i Nybro jublar mest över just nu är gondolen som han nyss har fått hem från Venedig.

"Pojkdröm"

–Japp, det är en exakt likadan gondol som de hade i "Moonraker" då James Bond plötsligt dök upp i flytetyget på Markusplatsen. Dock inte originalet, säger Gunnar James Bond Schäfer.

Att få hem den till Nybro beskriver han som "en pojkdröm som går i uppfyllelse" eftersom han alltid drömt om att ha en egen gondol.

Gondolen står uppallad i lokalerna på museet och den som vill kan ställa sig i aktern och pröva på att vara gondoljär. På land.

–Det tar tre år att bli en gondoljär men här man kan ställa sig och åtminstone få en känsla av hur det är, säger Gunnar James Bond Schäfer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!