Foto: Mikael Nilsson
 Foto: Mikael Nilsson

Jagades ner i kanal – vägrade komma upp

Publicerad

Ett stort bråk i Slottsparken i Malmö blev upprinnelsen till ett stort polispådrag på onsdagskvällen.

En man ska ha sparkat på en hund vilket ledde till att ett 50-tal personer började jaga mannen.

– Mannen flydde och hoppade in i kanalen. Han vägrade gå upp, säger Patrik Fors, informatör på Skånepolisen.

Det var vid klockan 20.45 som polisen fick larmet om ett stort bråk i Slottsparken i Malmö.

Enligt vittnen på plats ska en man ha sparkat på en hund. Ägaren till hunden ska ha blivit förbannad, och tillsammans med ett 50-tal kompisar, börjat jaga mannen, som hoppade ner i kanalen vid Slottsparken.

– Mannen ska av okänd anledning ha sparkat hunden. Hur många, som jagade mannen, vet jag inte ännu. Flera omständigheter är oklara, säger Patrik Fors.

Greps till slut

Enligt vittnen simmade mannen i kanalen i över en timme och vägrade gå upp. Både polis och räddningstjänst var på plats och försökte få upp mannen.

– Det är oklart hur länge han var där, säger Patrik Fors.

Vid 22-tiden kunde polisen gripa mannen – men även hundägaren greps.
Enligt vittnen ska mannen, innan gripandet, ha närmat sig kanalkanten flera gånger för att fly landvägen. När polisen närmade sig vände mannen ner i vattnet igen. Men polisen lade sig i bakhåll vid turbinbron och haffade mannen när han gick upp på land.
Fortsatt misstänkta
Polisen tog med sig de två gripna männen till polisstation, men de släpptes senare efter förhör.
– Men misstankarna mot dem kvarstår. Den simmande mannen är misstänkt för misshandel och skadegörelse och hundägaren är misstänkt för misshandel, säger Linda Pleym, informatör vid Malmöpolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag