Nu åtalas både 44-åringen och hustrun vid Växjö tingsrätt. Foto: Google Maps
Nu åtalas både 44-åringen och hustrun vid Växjö tingsrätt. Foto: Google Maps

Jagade knivmannen gömde sig på hotell

Publicerad

Mannen misstänks ha försökt knivmörda två andra män under julhelgen i en bostad utanför Lammhult.

Men mitt under den intensiva polisjakten checkade 44-åringen in på hotell i Ljungby tillsammans med sin hustru.

– Vi ville vara tillsammans ett tag innan han skulle överlämna sig till polisen, säger hustrun i polisförhör som citeras av Smålandsposten.

Både 44-åringen och hans hustru kommer att ställas inför rätta i Växjö tingsrätt i början av februari.

Mannen står åtalad för att ha försökt knivmörda två andra män i en fastighet utanför Lammhult kvällen den 26 december. Den ene av dem knivhöggs i axeln, den andre ska ha fått motta flera hugg mot överkroppen. Ett av dem punkterade hans lunga.

Enligt vittnen på plats i bostaden ska 44-åringen även ha avlossat flera pistolskott. Tre tomhylsor kunde också säkras på brottsplatsen av polisen.

Hustrun, som också står, misstänks för medhjälp till grov misshandel eftersom det var hon som överlämnade kniven till 44-åringen, enligt åklagaren.

Bodde på hotell under polisjakten

När polisen larmades till brottsplatsen under julhelgen hade både 44-åringen och hustrun försvunnit därifrån.

En intensiv polisjakt påbörjades. Stora polisresurser fanns på plats i Lammhult och patruller åkte även till parets bostad – men utan att hitta dem.

Paret hade i stället begett sig till Ljungby där de checkade in på ett hotell klockan tre natten mot den 27 december. Där stannade paret fram till den 29 december – när mannen i sällskap med sin advokat överlämnade sig till polisen. Han påstår i förhör att han läst i tidningen att han var efterlyst.

Något riktigt motiv till dådet har dock inte framkommit under utredningens gång.

– En av målsägandena spelade dragspel och man sjöng karaoke, sedan säger man att det flippade ur, säger åklagare Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

Både 44-åringen och hustrun nekar till brott.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag