Foto: CAROLINE LARSSONFoto: CAROLINE LARSSON
 Foto: CAROLINE LARSSON
Jennifer Åkerman tillsammans med sin sambo Tom Payne. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSENJennifer Åkerman tillsammans med sin sambo Tom Payne. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Jennifer Åkerman tillsammans med sin sambo Tom Payne. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Foto: CAROLINE LARSSONFoto: CAROLINE LARSSON
 Foto: CAROLINE LARSSON
Foto: CAROLINE LARSSONFoto: CAROLINE LARSSON
 Foto: CAROLINE LARSSON

"Inte bara rika män och dyra handväskor"

Publicerad

Hon är yngst och lever ett helt annat liv än de andra Hollywoodfruarna.

Men Jennifer Åkerman, 28, valde ändå att tacka ja till att vara med i serien där hon i kväll gör sin debut.

– Jag vill visa att det finns ett annat Hollywood, det som inte handlar om dyr shopping, plastikoperationer, jakten på rika män och dyra handväskor, säger Jennifer när vi träffas på ett kafé i hennes gamla hemstad Malmö.

Jennifer Åkerman har trots sin ålder, hunnit med mer Hollywood-liv än flertalet av dagens Svenska Hollywoodfruar.

Hon kom till Los Angeles för snart tio år sedan, lockad av storasyster, Hollywood-stjärnan Malin Åkerman, 39, som i dag är superstjärna och åter aktuell i tv-serien "Billions".

Jennifer har tidigare varit Hollywood-bloggare, modell och satsar sedan flera år tillbaka på en musikkarriär med popduon Bloke & Bird (tillsammans med Lorenzo Jansson) som lägligt till årets omgång av "Svenska Hollywoodfruar" släpper singeln "Brooklyn Kid".

Men Jennifer rör sig inte i samma värld som de andra "fruarna" utan hyllar Los Angeles coola hipsterområden som Silverlake och Echo Park.

– När jag först fick frågan var jag osäker på om det skulle vara rätt för mig. Men när jag jag kunde ställa krav kändes det bra. Jag är inte så delaktig med de andra "fruarna", jag gör mina grejer och min musik i serien. Bland annat sjunger jag "Brooklyn Kid" med Lorenzo hemma hos Maria Montazami.

– Sen är jag ju inte heller gift...

Sambo med stjärna

Men Jennifer Åkerman är sedan tre år tillbaka, sambo med en riktig Hollywood-stjärna, engelska skådisen Tom Payne, i Sverige mest känd för sin roll som Pauls "Jesus" Rovia i tv-serien "The Walking Dead".

Jennifer och Tom bor i en rymlig tvåa i närheten av Santa Monica Boulevard i West Hollywood.

– Men nu är vi på väg att köpa hus, med pool, i Silverlake, östra Los Angeles, ett område som inte direkt förknippas med "Svenska Hollywoodfruar". En region där man kan se ut som man vill, behöver inte vara uppklädd och sminkad. Här bor en massa rockmusiker och artister och här finns alla spännande klubbar, barer och vintagebutiker, det är ett helt annat liv än vad många förknippar med Hollywood.

Försökte hålla god min

Hur funkade det när du först träffade de andra Hollywoodfruarna...?

– Jag kände redan Maria Montazami och Isabel Adrian, så det var inget problem. Isabel och jag har umgåtts en del, vi är nog mest lika. Sen är jag vän med Marias döttrar, Hanna och Sara, och har även gjort modelljobb för deras modekollektion Montazami Brand.

– Men jag måste ändå erkänna att jag var lite nervös inför den första fruträffen, att någon skulle bli sur, eller att man skulle tvinga fram ett drama. Men jag är inte en dramatisk person, jag blir sällan arg, försöker bara vara mig själv.

Och så, redan i första mötet, rök Isabel och Gunilla Persson ihop.

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen men försökte hålla god min, låtsas som ingenting.

Hur funkar du med Gunilla?

– Gunilla är som jag hade tänkt mig, men jag har inte problem med henne. Jag är van vid att de flesta i Hollywood är väldigt starka personligheter, så även våra svenska Hollywoodfruar. Gunilla är också musikintresserad och vill gärna prata musik med mig.

MC-intresserad

Jennifer och Tom, som redan är en etablerad Hollywoodstjärna, diskuterade länge om det var lämpligt att Jennifer skulle vara med i tv-serien. Det betydde ju att även Tom skulle "tvingas" dyka upp nån gång ibland.

– Men Tom gick med på det eftersom jag kunde ställa krav på vår medverkan.

Jennifer och Tom delar bland annat intresset för motorcyklar, för Jennifers del något hon ärvt från sin pappa Magnus Åkerman som har en HD hemma på gården i Falsterbo.

Tom kör en vintage, brittisk motorcykel, så klart, och Jennifer har just tagit ett körkort för Harley Davidson och är nu sugen på en Harley Sportser

Vad tycker storasyster Malin om att du är med i "Svenska Hollywoodfruar"?

– Hon tycker det är kul men kan förstås inte ställa upp som gäst i serien.

– Jag har bott med Malin i perioder under mina år i Los Angeles. Nu har vi det riktigt bra då Malin är tillsammans med en av Toms bästa vänner, Jack Donnelly, som också är engelsman och skådis, han och Tom gick på samma teaterskola i London. Så nu har vi parmiddagar.

I somras sa Malin Åkerman till Kvällsposten att hon aldrig varit så glad som just nu.

– Allting funkar bra just nu i livet, där kan jag inte klaga. Kärleken, jobb, barn och familj. Alla mår bra, så "I'm a lucky girl".

Inte mitt Los Angeles

Kan du identifiera dig i rollen som Hollywoodfru?

– Nej det kan jag inte säga, jag har fått många förfrågningar om casting till olika roller tidigare men trodde nog aldrig att det skulle bli det här programmet, ler Jennifer.

– När jag tidigare tittat på "Svenska Hollywoodfruar" har jag alltid tänkt, men detta är ju inte Los Angeles, i alla fall inte mitt Los Angeles.

– Livet bland yngre är inte så ytligt, stämmer inte överens med den bild som förmedlas via reportage och tv-serie i Sverige. Los Angeles är betydligt coolare och mer avslappnat än Stockholm där jag också har bott. I Stockholm ska man vara fixad på alla sätt innan man går ut, i Los Angeles är det en mer "laidback" livsstil.

Men du har fått en del anbud tidigare.

– Jag är inte så intresserad av att stå framför kameran och agera. Film är nog inget för mig. Jag gillar att själv fota och filma, säger Jennifer som även ligger bakom den video som lanserar Bloke & Birds nya singel "Brooklyn Kid".

– Jag ser mig inte som modell, är typen som får modelljobb utifrån min personlighet. Men jag är gör fortfarande en del modelljobb, men då i rollen som Jennifer.

Det är så man ska se Jennifer Åkerman i "Svenska Hollywoodfruar". En frisk vind och en ung tjej som representerar dagens Los Angeles.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag