Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag kommer att föda mitt barn på turnén"

Charlotte Perrelli föder sitt tredje barn mitt under pågående "Diggiloo"-turné.Foto: Rickard Nilsson

En barnmorska, någon?

Charlotte Perrelli kommer att föda sitt tredje barn mitt under pågående "Diggiloo"-turné.

- Skräcken vore om vi befann oss i Halmstad och det inte fanns några lediga platser på BB, säger stjärnan och hoppas att just yrkesgruppen barnmorskor är representerad vid varje föreställning.

PERRELLI OM...

...HON INTE HADE VARIT ARTIST:

"Jag har mitt företagstänk. Det finns så många andra jobb jag skulle trivas med om jag inte hade det här. Jag skulle säkert driva flera olika företag samtidigt, olika typer av business. Jag är driven av mig och jag tror det kommer hemifrån. Pappa har alltid varit egen företagare. "

...”INDUSTRIN” CHARLOTTE PERRELLI:

"Jag expanderar hela tiden. Det växer. Det senaste året har det varit parfymlanseringen. Jag har investerat mycket tid och pengar i den. Det har gått enormt bra. Säljer väldigt bra på Kicks. Vilket gör att vi kommer ut med två nya produkter. En ny bodycream för hela kroppen och en ny större förpackning av shimmering lotion som har varit en supersuccé."

...DEN BERÖMDA RINGEN:

"Jag har ritat den. Det är en hobby. Exklusiv och extremt dyr, ja absolut hahaha. Jag har ju inte 20 ringar och 17 armband. Det är inte så att jag älskar att det gnistrar och glittrar i varenda hörna. Less is more. Jag har ett eller två smycken på mig. Då kan man ha nåt som ”blingar” lite mer! Det började för tio år sedan när jag designade de första smyckena som jag lät en smed göra. Det gör jag mellan varven när jag känner för att det vore kul med nåt nytt."

Det skojas friskt med den vid det här laget berömda Perrelli-magen. Redan i inledningen av showen, som hade premiär i Ronneby i går, driver Jessica Andersson med Charlotte Perrelli.

- Finns det en barnmorska i publiken i kväll?

Charlotte är beräknad att föda om åtta veckor. Mitt under pågående turné.

- Och det kan bli tidigare än så. Det går naturligtvis inte att veta när barnet kommer. Som det känns nu kan det komma precis när som helst. Jag vet bara att jag inte kommer att vara färdig med turnén när väl bebisen kommer.

Hon har räknat på hur det skulle kunna bli.

- Kommer den på Öland eller Gotland, alltså för tidigt, har jag tio gig kvar. Men kommer den 5 augusti är det inte mer än fyra, fem föreställningar kvar. Turnén slutar ju inte förrän 20 augusti men då har de redan satt i gång mig för så länge väntar man inte.

"Vissa dagar är det jobbigt"

Charlotte tar igen sig under repetitionerna.

- Jag mår bra och tänker inte så mycket på hur det här ska gå. Vissa dagar är det jobbigt med foglossning, andra känner jag ingenting.

Hon har stödet från ensemblen där många är nära vänner. Kolleger med egna barn och gemensamma erfarenheter.

- De flesta här har fått barn, är pappor eller mammor. De förstår vad jag går igenom.

Man har anpassat showen efter hennes behov. Charlotte har gått upp 15 kilo under graviditeten.

- Jag har dansrepat. Och jag tänker inte ta steget fullt ut. Jag tänker på låtvalet. Inte välja de rockigaste låtarna för det kommer att se dumt ut om jag studsar omkring som en groda.

Ett annat problem är kläder och alla klädbyten. Gänget på kostymavdelning har tagit fram totalt 250 plagg. Och det har varit extra jobb med Charlotte.

- Det är tio klädbyten. Det är svårt att komma ner i nya skor när man liksom inte kan böja sig ner. Det känner jag kanske mer stress över. Men tack och lov har vi påklädare.

Har ingen ersättare

Man har i nuläget ingen ersättare för Perrelli om hon tvingas avbryta.

- Vi har ingen bra plan. Jag hoppas förlossningen går så bra som den gjort de två andra gångerna, så att jag kan föda och sedan åka tillbaka och fortsätta turnera. Det är min plan.

Och ett planerat kejsarsnitt är inget som kommer på tal.

- Nej nej! Det kommer att ske naturligt. Det här blir spännande. Inte minst för alla andra!

Men så blir hon allvarlig.

- Jag hoppas bara att det går bra. Och jag är ju inte mer än människa så skulle det inte funka och jag blev dålig, eh... ja då får jag ställa in två gig. Alla vet att jag står på scen om jag klarar det.

Hon har dessutom turnerat med magen i vädret tidigare.

- Jag var gravid med Angelo och medverkade i Christer Sjögrens julturné 2004. Turnén tog slut 23 december och han var beräknad till den 25 (men kom inte förrän den 8 januari). Det här är värre eftersom jag ska föda mitt i turnén.

Har jobbat som vanligt

Under våren har Charlotte jobbat som "vanligt". Bland annat reste hon till Las Vegas på jobb. Det handlar om ett reseprogram för SVT.

- Det är klart att det är jobbigt att flyga om man är gravid. Man sitter inte normalt.

Men hon älskar Vegas.

- Min bästa kompis, som var med i Cirque du Soleil i LA, har bott där. Första gången jag kom till Las Vegas var 2006. Vi gick bort till Caesars palace. Jag stoppade i tio dollar i en sådan där spelmaskin. Först hände det ingenting. Sen plötsligt började lampor att blinka och jag trodde att maskinen hade gått sönder. Men så kom det fram en snubbe och frågade efter mitt pass. Det visades sig att jag hade vunnit 38 000. Vi gick och shoppade och hade det jättetrevligt sen. Sen den dagen spelar jag inte igen. Nu har jag tur i kärlek i stället. Det hade jag inte då.

Hon besökte även Miami.

- När jag var där passade vi på att plåta under flera dagar till en gravidträningsbok som kommer ut nästa år. Jag visar hur man kan träna när man är gravid. Vad är OK, egna tankar. Det finns mycket myter. Men det finns inte så många böcker. När jag gjorde en kom-i-form-efter-graviditeten-bok släpptes det tio till.