30-åringen åtalas, misstänkt för mord. Foto: Polisen30-åringen åtalas, misstänkt för mord. Foto: Polisen
30-åringen åtalas, misstänkt för mord. Foto: Polisen
24-åringen avled efter att ha blivit skuren i halsen med krukskärvor, blivit sparkad i huvudet - och fått skållhett vatten över sig. Foto: Polisen24-åringen avled efter att ha blivit skuren i halsen med krukskärvor, blivit sparkad i huvudet - och fått skållhett vatten över sig. Foto: Polisen
24-åringen avled efter att ha blivit skuren i halsen med krukskärvor, blivit sparkad i huvudet - och fått skållhett vatten över sig. Foto: Polisen

"Jag känner mig som ett bestialiskt djur"

Publicerad

30-åringen bjöd hem 24-åringen till sin lägenhet, där de skulle "umgås och dricka".

Nu åtalas han, misstänkt för mord.

24-åringen avled efter att ha blivit skuren i halsen med krukskärvor, blivit sparkad i huvudet - och fått skållhett vatten hällandes över sig.

– Jag känner mig blodig och som ett bestialiskt djur, säger 30-åringen i polisförhör.

"En fruktansvärt makaber syn", säger en ur ambulanspersonalen som kom till brottsplatsen, i centrala Ljungby sent den 21 november förra året.

Det var vid 1.30-tiden som grannar ringde SOS efter att de knackat på i en av lägenheterna i flerfamiljshuset i Ljungby, och då mött den nu åtalade 30-åringen blodig.

När en polispatrull gick in i lägenheten upptäckte de stora mängder blod på golvet, samtidigt som de hörde ett rosslande ljud. På golvet i köket hittades 24-åringen svårt skadad. Han fördes till sjukhus med ambulans, men avled dagen efter.

Åklagare Anna-Karin von Schoultz väcker åtal

Grannarna som larmade har i förhör berättat att de hört bankande och skrik från lägenheten.

"Det var som i en skräckfilm", som en av dem säger.

30-åringen kunde gripas på platsen och häktades några dagar senare. Han har i förhör berättat att han var ytligt bekant med 24-åringen. De delade ett musikintresse och bestämde att de skulle träffas i 30-åringens lägenhet och dricka sprit.

Under kvällen började de två, enligt den misstänkte mördaren, så småningom att prata om kampsport och de började brottas i lägenheten. Då ska allting ha spårat ur, enligt 30-åringen.

– Vi låg och brottades på liv och död. Det blev helt surrealistiskt, har han berättat i förhör.

Åklagare Anna-Karin von Schoultz har nu väckt åtal mot 30-åringen, som är misstänkt för mord. 24-åringen avled på sjukhuset efter att ha blivit skuren i halsen med en kniv och med krukskärvor. Han ska även ha blivit slagen och sparkad i huvudet, samt fått hett vatten hällt över sig.

Rättegången hålls i Växjö tingsrätt

Den misstänkte 30-åringen nekar till mordanklagelserna, då han menar att han försvarat sig.

– Jag ville inte att det skulle gå illa. Jag känner mig blodig och som ett bestialiskt djur. Vi skulle aldrig ha träffats, säger 30-åringen i polisförhör.

– Jag brottades med kompisar ibland när jag var liten. Jag vet att jag är stark som ett djur. Kommer den sidan till ger jag mig inte. Jag kände panik. Det var ren överlevnad i det läget. Det var helt sjukt.

Enligt den åtalade ska de båda ha druckit var sin halv flaska whisky, samt fem eller sex öl, när de började brottas.

– Jag måste utgå från den åtalades uppgifter om att man dricker en stor mängd alkohol och börjar sparra, tar olika kampsportgrepp, på varandra, säger åklagaren Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten.

Rättegången kommer att inledas den 21 mars i tingsrätten i Växjö. Den åtalade 30-åringen är tidigare ostraffad.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag