Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag har varit lite nojig, och man blir ju orolig"

"Priviligerad". "Jag känner mig enormt priviligerad att få vara med om något sånt här en gång till. Jag är 38 i dag och det finns de som det inte fungerar för i den åldern", säger Charlotte Perrelli om att vara gravid igen. Foto: Erik åhmanFoto: Erik Ahman

ÄSTAD. Det gör ont när bäckenben lossnar.

- Ja. Aj, det gör det, men bortsett från den jädrans foglossningen så är jag lycklig, säger Charlotte Perrelli som förbereder sig inför såväl Diggiloo-turné som födandet av barn nummer tre.

Vi stämde träff med stjärnan för att snacka babylycka och jobbglädje.

AKTUELL MED DIGGILOO

Namn: Charlotte Perrelli.

Ålder: 38.

Aktuell: Med Diggiloo-turnén, startar 1 juni i Ronneby.

Bakgrund: Vunnit Melodifestivalen 1999 och 2008. Tog 1999 hem Eurovision med "Take me to your heaven".

Familj: Lever tillsammans med Anders Jensen. De väntar sitt första gemensamma barn. De har båda sedan tidigare två barn var. Charlotte har Angelo, 9, och Alessio, 7, sedan äktenskapet med Nicola Perrelli.

På skylten står det Ullared, men vi tar av mot Sibbarp och strax når vi ett lyxigt spa som stoltserar med en undervattensbastu och stugor med gräs på taken. Stället heter Ästa gård och sedan fyra år tillbaka är det här som Diggiloo-gänget samlas för att trimma showen.

- Vi låste in oss några stycken på ett hotellrum i Bangkok i början av året för att lägga upp planerna och resonera om årets show, berättar producenten Peter Krall.

Diggiloo är en stjärnspäckad show och stjärnorna får furstlig behandling.

- Det är nice att ta en bastu och en öl på det här stället, det tycker alla.

Man repar i matsalen. Lasse Holm, som skapat konceptet, håller i repetitioner.

- Kommer du ihåg när vi testade solstolar, säger han och skrattar vid minnet av ett reportage vi gjorde.

Möter med ett leende

Charlotte Perrelli möter oss i receptionen. Med ett leende. På fötterna har hon ett par flerfärgade sneakers med kilklack. Och under en chockrosa tröja putar den berömda magen ut. Det var på nyåret, som hon inte skålade in i champagne, som snacket kom i gång. Och strax efter gick hon ut på bloggen med glädjebeskedet: "Jag är gravid!"

Nye mannen Anders och Charlotte väntar sitt första barn tillsammans. De har redan två barn var från tidigare förhållanden. Nu ska sju personer fylla huset i Djursholm.

Charlotte befinner sig i vecka 26. Och känner hur ett befriande lugn infinner sig i kroppen.

- Jag har gått över den där magiska 24-veckorsgränsen. Nu vet jag att barnet skulle klara sig även om det mot förmodan kom ut redan nu. Med lite tur och medicinisk hjälp skulle det kunna gå vägen också.

För hon har varit orolig. Mer än hon kanske vågat visa.

- Ja, jag har varit lite nojig. Det är så mycket som ska fungera och då blir man orolig. På samma gång är jag så tacksam när det väl har fungerat. Jag har sannerligen inte tagit saker för givet.

"Tio år äldre nu"

Det var länge sedan hon var gravid senast.

- Jag är tio år äldre nu. Det som var självklart när jag var 20 är inte det längre. Då bestämde man över sig själv och graviditeten på ett annat. Som att man tyckte att man kunde bestämma när barnet skulle komma, hur många barn det skulle bli och så vidare.

Hur är det nu då?

- Jag har en graviditets-app. Eller flera stycken. Som plingar och säger att nu är det vecka 26. Och talar om att "den här veckan lär barnet sig att svälja" eller "det öppnar ögonen" eller nu vad det är.

"Gravidapp!"

Charlotte ursäktar sig och springer bort till sin dator och för att hämta telefonen och visa appsamlingen. Samtidigt kelar Jessica Andersson med en hund och E-Type hukar bakom sin dator. Diggiloo-stjärnorna som väntar på sin tur i repschemat.

- Här! Gravidapp. Plus BVC-appen.

Charlotte tittar på telefonen och skakar på huvudet åt all denna information.

- Det är galet. Det finns appar som mäter värkar. Va!

Fullproppad med info alltså, men Charlotte, är du mer avspänd den här gången?

- Jag kommer framför allt vara mer cool när väl barnet är fött än jag var de andra gångerna. Jag är nog inte så sjåpig längre.

Charlotte smuttar lite på kaffet som hon hällt en skvätt mjölk i men hon undviker kakfatet som länsas av några i crewet. Hon ursäktar sig med att hon måste springa i väg.

Hon kommer tillbaka och pratar om hur hon mår.

- Jag mår bra. På det hela taget. Har lite känningar av foglossning. Tyvärr. Det kommer och går. Vissa dagar är inte lika bra som andra. Men det inget jag kan göra nåt åt.

"Bara låta bli att lyfta tungt"

Hon säger att hon kan göra alla vanliga saker. I princip.

- Får bara låta bli att lyfta för tungt. Jag kan heller inte träna för hårt. Och jag kan absolut inte springa. Får simma och göra andra stretchövningar i stället.

Det här är tredje barnet. Snobben är arbetsnamnet, om Perrelli-sönerna får bestämma. Men är hon mer lycklig den här gången?

- Nej, så är det inte. Men jag känner mig enormt priviligerad att få vara med om något sånt här en gång till. Jag är 38 i dag och det finns de som det inte fungerar för i den åldern. Även om en del får barn när de är 45. Jag tar i alla fall det inte för givet på det sättet som jag gjorde när jag var yngre.

Charlotte har valt att jobba in i det sista. Hon är beräknad att föda under turnén. Men det är inte det som är det jobbiga.

- Det är tungt att bära omkring på alla dessa extrakilon och inga kläder passar. Hela garderoben är... Jag måste köpa nytt.

Men hon tycker att hon har koll på kilona. Mer den här gången än tidigare.

- Tidigare gick jag upp enormt i vikt. 28 kilo. Närmare 30. Men nu har jag bara gått upp 12. Tror inte det blir 20 till innan det är klart. Med lite tur landar jag kanske på 15-20. Alla kilon jag slipper är sköna. Det är tufft att bära omkring på motsvarande 20 paket mjölk. Och tarmar undantryckta och man får inte samma luftflöde. Allt konstigt.

Trots allt detta går det inte att ta miste på glädjen.

- Men även om jag känner mig som en Barbamamma är det väldigt häftigt att få vara med om att vara gravid.

På det hela taget känns allt OK. Och hon ser slutet på graviditeten.

- Nu är det inte så långt kvar, bara tre månader. Jag börjar se ljuset i slutet av tunneln.

Föder under turné

Hon tänker förmodligen föda mitt under pågående "Diggiloo"-turné. Men hon har varit med om det två gånger så det är inget som oroar henne.

- Första förlossningen varade i 36 timmar! Men det berodde mest på att jag åkte in alldeles för tidigt. Nästa gång var det annorlunda. Jag sa att jag inte ville sitta på BB i onödan och att jag först skulle först lämna Angelo på dagis. Så även om jag hade värkar flera timmar på natten så härdade jag ut där hemma. När jag väl kom till BB, ja då var Alessio ute på en och en halv timme.

Producenten Krall hämtar Charlotte för repetitionerna ska fortsätta. Charlotte ska testa Bowies "Life on mars", som hon aldrig tidigare sjungit. Holm eldar på styrkorna och Charlotte sjunger sig igenom numret som om hon inte sjungit något annat i livet.

- Men jag är inte säker på att det är den showstopper vi vill ha, säger hon tveksamt.

The show must go on.