Foto: COLOURBOX / PHOTOPQR/REPUBLIQUE DU CENTRE MAXPPPFoto: COLOURBOX / PHOTOPQR/REPUBLIQUE DU CENTRE MAXPPP
 Foto: COLOURBOX / PHOTOPQR/REPUBLIQUE DU CENTRE MAXPPP
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE

"Jag har slagit ihjäl inbrottstjuven"

Publicerad

Den 54-årige mannen ringde polisen och sa "Jag har slagit ihjäl inbrottstjuven".

Nu har han anmälts för falsklarm.

– Han ville nog bra ha dit polisen snabbt, säger polis Stefan Pålsson till Sydsvenskan.

54-åringen från Svedala ringde natten mellan lördag och söndag polisen och larmade om inbrott. Han sade sig ha slagit ihjäl inbrottstjuven.

Först ringde mannen klockan 02.52 och gjorde en första anmälan om inbrott. 17 minuter senare ringde han igen. Det första samtalet hade gått till polisens ledningscentral, den andra gången valde mannen att slå 112. Nu sade han sig ha "slagit ihjäl inbrottstjuven".

Men när polisen kom till platsen fanns ingen inbrottstjuv där, i alla fall ingen död sådan. Kvar fanns bara spåren efter att någon gjort inbrott i 54-åringens hus.

Ville ha dit polisen snabbt

30.000 kronor i kontanter, smycken, alkohol och en mobiltelefon hade stulits.

– Han ville nog bara ha dit polisen snabbt. Men det hade inte blivit något större dröjsmål på den utryckningen i vilket fall, att åka ut på inbrott är högprioriterat för polisen. Vi åker alltid ut såvida inte något akut kommer emellan, säger polis Stefan Pålsson till Sydsvenskan.

Nu är 54-åringen anmäld för falsklarm.

– Straffet han riskerar blir sannolikt dagsböter eller samhällstjänst, säger Pålsson.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag