Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag har alltid varit på hugget – när det gäller pengar”

Percy Nilsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
I år fyller Kvällsposten 70 år. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Foto: NORA LOREK

En av många som har sålt Kvällsposten i unga år är Percy Nilsson.

Redan i 14-årsåldern var Kvällspostenförsäljningen ett av många järn den unge Percy hade i elden.

– Det var Kvällsposten och glassbåtar som man sålde mest av. 

Byggmästaren och entreprenören Percy Nilsson hade som 13-14-åring en egen runda i Malmö där han sålde Kvällsposten. Men de var när det drog ihop sig till fotbollsmatch han visade det sinne som decennier senare skulle rendera honom ett fastighetsimperium.

– När det var var fotbollsmatch på gamla arenan hade jag många jobb. Först sålde jag korv, sedan sålde man glass som man kastade upp på läktaren. Sen snabbt ut för att sälja Kvällsposten. Sedan när det var klart så gick man och plockade tomflaskor på läktaren.

Sålde du bra?

– Jaja, men jag har alltid vart på hugget när det gäller pengar. Och jag var duktig på att sälja Kvällsposten.

Så här gör du för att tjäna extra pengar med Kvällsposten

Vill du tjäna extra pengar genom att dela ut Kvällsposten i din ort? Vad kul! 

 

Det finns lediga distrikt i samtliga kommuner i Kvällspostens bevakningsområde. Från Oskarshamn och Öland, via Gnosjö, Värnamo och Sävsjö, till Varberg och neråt. 

 

Gör så här:

 

1 Kontakta 031-725 92 43 och berätta att du vill sälja. 

2 När det är färdigt blir du erbjuden ett distrikt där du kan sälja på lördagar och/eller söndagar, samt storhelger. 

3 Tidningarna levereras på lördags- och/eller söndagsmorgnarna. Då kommer chauffören och lämnar av tidningarna i en busskur, vid en affär eller annat avtalat ställe där du enkelt kan hämta dem. 

4 Du cyklar, promenerar eller kör till dina kunder! Antingen har du bestämt med dem i förväg, eller så knackar du dörr och erbjuder tidningen. Efteråt skriver du enkelt in i appen hur många tidningar du sålt och förutom pengarna du tjänar kan du få bonuspremier. 

5 Returer (osålda tidningar) sänder du tillbaks varje månadsskifte. Du klipper ut vinjetten på huvudtidningen eller magasinen, lägger i en särskild returpåse som du får av Kvällsposten, och postar sedan - KvP betalar så klart portot. 

6 Kvällsposten betalar en olycksfallsförsäkring som gäller under tiden av försäljningen, samt under färd till och från verksamheten. Vi besvarar gärna dina frågor! Du kan också läsa mer på www.saljtidningar.se.

 

Är du aktiv i en seniorförening och vill veta mer om Kvällsposten? Tidningens mångåriga medarbetare Erik Johnsson och Thorbjörn Falk kommer gärna till föreningen och berättar om vardagen som journalist på en stor redaktion. De förklarar då också hur det går till att sälja Kvällsposten. Intresserad? Mejla till cem@kvp.se

Vad lärde du dig av att sälja tidningar?

– Mina föräldrar flyttade ut till bland de som redan hade pengar så jag var tvungen till att jobba för att kunna vara med mina kompisar. För mig var det ganska självklart att jobba. 

– Det var ganska lätt att sälja Kvällsposten, framför allt efter match. Det var Kvällsposten och glassbåtar som man sålde mest av. 

Om allt skulle gå åt pipan skulle du dra på dig kolportörsväskan igen och sälja Kvällsposten? Skulle du ha hugget kvar?

– Jag jobbar fortfarande men jag tror det skulle vara en god idé med pensionärer som säljer tidningar. Det är många som skulle tycka det var trevligt att gå och sälja tidning. En rent social grej. Det är förmodligen lättare med äldre, ungdomar är så bortskämda i dag.

Skulle du sälja fler tidningar i dag än som 14-åring?

– Jag var väldigt gullig på den tiden, jag tittade dem i ögonen och så handlade de på det.

Och det har du förlorat nu menar du?

– Nja jag hörde en kommentar att det har jag inte förlorat, det har jag nog fortfarande.