Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Intensiv jakt på mördaren i danska semesteridyllen

Polisen genomförde under tisdagen en teknisk undersökning på platsen. Foto: Topnews
En 58-årig kvinna dödades. Foto: Topnews

Polisen har inlett jakten på den misstänkte mördaren som slog till i idyllen i Danmark.

En 58-årig kvinna dog efter att hon överfölls i tisdags.

– Om någon exempelvis har lagt märkte till bilar man inte sett tidigare vill vi gärna få reda på det, säger Henrik Gunst vid Nordsjällands polis, till BT.dk.

SE FLER BILDER OCH FILMER PÅ TOPNEWS.SE

 

Den 58-åriga kvinnan beskrivs vara öppen, hjälpsam och vänlig. Hon köpte sin fastighet i Tisvildeleje för några år sedan har sedan dess bott ensam i det som beskrivs vara en idyll på Själland i Danmark.

Natten till tisdag larmade en av kvinnans anhöriga polisen om 58-åringens svåra skador. 

– Det är ett grovt överfall som fått den värsta tänkbara utgången, konstaterade Jakob Grell vid Nordsjällandspolisen i går.

”Vi tittar brett”

Polisen larmades om det grova överfallet klockan 03.14 natten till tisdag och brottet ska ha begåtts en halvtimme tidigare.

Vad det är som hänt, varför kvinnan utsattes för brott och vem gärningsmannen är arbetar polisen aktivt med att ta reda på. flera teorier om vad som kan vara motivet bakom överfallet.

– Vi tittar brett och håller alla möjligheter öppna, säger polisen Henrik Gunst till BT.dk 

Ett tänkbart motiv är, enligt danska medier, ett inbrott eller rån som ska ha gått överstyr. Den uppgiften vill inte polisen kommentera. Inte heller hur kvinnan bragts om livet.

– Vi är glada för alla uppgifter vi fått in. Men vi vill gärna ha fler, säger Henrik Gunst.

Semesterparadis

Därför vädjar nu den danska polisen till allmänheten att höra av sig. Den som har sett något vid den aktuella tidpunkten uppmanas kontakta polisen. 

Polisen är under dagen på plats i Tisvildeleje för att prata med eventuella vittnen. 

– Om någon exempelvis har lagt märkte till bilar man inte sett tidigare vill vi gärna få reda på det, säger Henrik Gunst vid Nordsjällands polis.

Orten beskrivs vara ett semesterparadis på den danska kusten. Området är en lugn plats med både sommarstugor och året runt-boende.