Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Insatsstyrkan stormade lägenhet – JO-anmäls

Barnfamiljen vakande av att polisens insatsstyrka tog sig in i lägenheten. Arkivbild.Foto: ÖRJAN LEEK

Barnfamiljen vaknade av bankande på dörren – och att tre män med vapen stod i sovrummet.

Männen tillhörde polisens insatsstyrka och händelsen JO-anmäls nu av familjen, skriver Sydsvenskan. 

Familjen låg fortfarande och sov vid sextiden på morgonen när det började banka hårt på dörren. Mamman skriver i sin JO-anmälan, enligt Sydsvenskan, hur hon klev upp för att ta hand om sin åtta månader gamla bebis och då upptäckte ficklampor som lyste i hallen. Därefter ska tre män plötsligt stå framför henne med ”ficklampan och geväret riktade mot mig och min dotter.”

Mamman berättar vidare hur hon och maken därefter fick sätta sig i sängen och se på hur polisens insatsstyrka letade igenom lägenheten och började ställa frågor. Senare framkom att poliserna egentligen letade efter en annan man som tidigare bott i lägenheten och som hyr ut den till familjen. Kvinnan skriver i sin anmälan att polisen borde ha vetat at lägenheten var uthyrd eftersom de är folkbokförda i lägenheten på Rosengård.

– Vi visste att det fanns en annan familj som också var skriven på adressen, men eftersom den eftersöktes namn stod på dörren hade åklagaren fattat beslut om att vi skulle gå in i lägenheten, säger Mattias Sigfridsson, biträdande polisområdeschef, till Sydsvenskan.

– Det är beklagligt att paret hamnade i denna situation, de kom i kläm. Men vi tycker att vi hade en god dialog med dem efteråt och välkomnar en granskning, säger Sigfridsson.