Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Insamling till VM-hunden Leela gav 120 000 kronor

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

Engagemanget för den bortsprungna colombianska landslagshunden Leela är stort. En insamling för att bistå husse och matte i sökandet efter hunden har i dragit in runt 120 000 kronor, rapporterar lokala medier.

– Vi är många som vill att de inte ska bli skuldsatta för det som hänt och förhoppningsvis så hittar de sin hund snart, säger Mimi Jönsson, initiativtagare till insamlingen till HD/Sydsvenskan.

Leela, som är en Shetland sheepdog, försvann under en promenad i skogen i förra veckan när hon blev skrämd av en joggare. Leela är en brun och vit sheltietik och ser ut som en miniversion av tv-hunden Lassie.

Hunden besökte Kristianstad för att tävla i agility-VM. 

Försökt locka med matos

De insamlade pengarna ska bli ett stöd till ägarna så att de kan vara kvar i Sverige till dess att hunden hittats.

– Vi har också hjälpt dem med att få tag i en bil de kan använda och internetabonnemang så att de kan kommunicera, säger Mimi Jönsson.

Mängder av människor har hjälpt till i sökandet av hunden. Vid flera tillfällen har Leela siktats, bland annat en mil från Kristianstad och i söndags sågs tiken bara 80 meter från platsen där hon försvan.

Flera avancerade försök har gjorts för att fånga in hunden.

– Vi har lagt ut fällor med mat och vatten och försöker locka henne tillbaka genom att hennes ägare och deras två andra hundar är i närheten. Vi har lagt ut kött och hennes ägare har lagat mat för att hon ska känna doften av matoset. Vi har även ID-hundar och hundförare som är specialiserade på att hitta försvunna husdjur, har Joakim Persson från Svenska Agilityklubben och familjens presskontakt, tidigare berättat för Kvällsposten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!