Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inkluderande aktiviteter i Malmös nya skejtpark

Nu finns fler möjligheter för Malmöborna att åka skateboard inomhus.
Världsmästaren Oskar Rozenberg Hallberg bakom ny skejtpark.Foto: BILDBYRÅN
Folkets park i Malmö fortsätter expandera.Foto: MARTINA HOLMBERG / FOTOGRAFERNA HOLMBERG TT NYHETSBYRÅN

Det har gått fem år sedan det sprang hästar i det gamla ridhuset i folkets park i Malmö. 

Men nu har ridhuset öppnat för nya aktiviteter – hästarna är utbytta mot skateboards. 

Oskipark heter projektet som är döpt av världsmästaren Oskar Rozenberg Hallberg från Malmö. Namnet är en påbyggnad av Hallbergs smeknamn ”Oski”. 

23-åringen ligger för tillfället på en hedrande 18:e plats på världsrankningen i park.

Projektet har länge varit hemligt men på fredag invigs den lilla skejtparken, som kommer stå kvar till april. Parken är självklart testkörd av Oskar Rozenberg Hallberg, med gott betyg. På fredag får besökarna se världsmästaren inviga parken samtidigt som han promotar sina nya kollektioner. 

Bakom projektet ligger Folkets park, Bryggeriet, Streetlab och självklart Malmöiten, världsmästaren och förebilden ”Oski”. 

På måndag öppnar sedan parken för alla skejtsugna. Under vintern och våren kan man skejta i det gamla ridhuset måndagar och torsdagar klockar 16 till 20 och lördagar klockan 11 till 16. 

Gratis är gott

För alla nybörjare finns möjlighet att prova i lugn och ro. Varje lördag klockan 11 till 13 är parken reserverad för just nybörjare. Öppettiderna är synkade med Malmös populära skejtpark ”Bryggeriet”.

– Tanken är att det ska vara gratis att skejta här och att man kan låna brädor, hjälm och skydd, säger Folkets parks verksamhetschef Felicia Fredriksson till Sydsvenskan. 

Med projektet vill man vara inkluderande. De gör man genom att se över öppettider men även genom att hålla parken gratis för besökarna. På så vis kan även den med en mindre plånbok njuta av ridhuset. För den som inte har utrustning finns även det att tillgå på plats.