Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingrid, 80, får 900 koppar av favoritkaffet

Ingrid Levin, 80, får nu sitt favoritkaffe så det räcker för ett tag.
Foto: Erik Åhman

80-åriga Ingrid Levin startade ett uppror efter att kaffet på hennes äldreboende, Åsgården i Kågeröd, bytts ut – från Zoegas skånerost till Löfbergs lila efter en kommunal upphandling.

Nu griper Zoegas in – och skickar 900 koppar kaffe till Ingrid.

– Jag vet att det är någon sprätthök i Lund som har bestämt detta. Det är rena diktaturfasoner, tycker jag, sa Ingrid till Kvällsposten och berättade att hon nu vägrar dricka kaffe och i stället håller sig till saft.

– Är man skåning dricker man Skånerost. Inte det där pisseblasket!

På måndagen ryckte Kvällsposten ut med en termos redaktionskaffe och bjöd Ingrid på en kopp. Det var en lycklig kaffeälskare som smuttade på drycken och gav den fem getingar i betyg.

Skickat ett flak kaffe

Nu har fler agerat – Zoegas i Helsingborg tog givetvis möjligheten att premiera sin hängivna kund. Nu har ett flak kaffe, tolv paket, skickats till Ingrids lägenhet på äldreboendet.

– Vi tyckte att det var rart och vi gillade hennes kommentarer i artikeln. Hon var så bestämd i sina åsikter, hon tog initiativ och stod upp för sin åsikt, säger Marie Louise Elmgren, informationschef för Nestlé Sverige.

"Härligt att se"

När leveransen når fram har Ingrid 900 koppar av sitt favoritkaffe att brygga – det är kaffe för nästan ett år med hennes konsumtion.

Marie Louise Elmgren säger att Ingrid är långt ifrån ensam om att vara så noggrann med vilket kaffe det ska vara i koppen.

– Men det är härligt att se att även om man är vid åren har man kvar sina krav på smak och kvalitet, säger hon.