Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingrep och räddade rullstolsburen kvinna

En rullstolsburen kvinna attackerades på torsdagseftermiddagen av en man i Halmstad. Men en förbipasserande ingrep och slängde in angriparen i ett buskage.

– Han ska ha sagt "nu får det väl ändå vara nog", berättar Ulla Brehm vid ledningscentralen för polisen i Region väst.

Dramat utspelades på Stora torg i Halmstad vid 16-tiden på torsdagen. Den rullstolsburna kvinnan attackerades av en troligen berusad man.

– Vi hade flera personer som ringde in om misshandeln. De berättade att den här mannen slog kvinnan i ansiktet, säger Ulla Brehm.

– Mitt under ett samtal sa uppringaren "nu kommer precis en förbipasserande som ingriper". Och så bröts samtalet.

Hamnade i ett buskage

Nästa uppringare kunde ge polisen fortsättningen på dramatiken. Vid det här laget fanns angriparen på marken inne i ett buskage, och hade tydligen svårigheter att resa sig upp.

Mannen som hade ingripit hade helt enkelt knuffat in den berusade angriparen i buskarna. Den rullstolsburna kvinnan ska inte ha fått några omfattande skador.

– Jag har ingen uppgift om att det behövde tillkallas någon ambulans, säger Ulla Brehm.

När polisen kom till Stora torg kunde de enkelt plocka in angriparen. Han greps som misstänkt för misshandel.

Polisen är nöjd både med att en enskild person ingrep mot ett brott, och med att så många uppringare valde att kontakta polisen för att slå larm om misshandeln.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!