Ingers make efter domen mot 23-åringen: "Han kom billigt undan"

Publicerad
Uppdaterad
Bråket om en parkeringsplats slutade med att Sven, 71, förlorade sin hustru Inger, 78.
Han anser att domen mot 23-åringen, ett år och tio månaders fängesle, är alltför mild.
- Han kom billigt undan, säger han.
Det har gått nästan två månader sedan den tragiska händelsen på parkeringsplatsen i Landskrona.
Vad som började som en dispyt om en parkeringsplats slutade med att Sven och hans hustru Inger blev misshandlade. Inger föll omkull av ett slag och fick så pass allvarliga skador att hennes liv inte gick att rädda.

"Livets svåraste beslut"

Sven var den som tog beslutet om att stänga av respiratorn.
- Det var mitt livs svåraste beslut, men det fanns ingen återvändo, berättade han då.
I dag dömdes en 23-årig man till ett och tio månaders fängelse för grov misshandel och grovt vållande till annans död när det gäller Inger och misshandel av Sven.
- Det är inte mer än rätt att han blev dömd. Men det är ett alldeles för lågt straff. Han kom billigt undan, säger Sven.

"Domen gör det inte lättare"

Han fortsätter:
- Jag hoppas att åklagaren överklagar till hovrätten.
I år skulle han och Inger ha firat 50-årig bröllopsdag. Nu blir det inte så.
Att 23-åringen dömdes i dag gör inte Svens sorg och saknad lättare. Det ger honom inte hustrun tillbaka.
- Jag vill lämna detta bakom mig, säger han.
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag