Ingen kan säga hur Therese dog

Den som dödade 21-åriga Therese Alexandersson från Lammhult kan ha begått det perfekta brottet. Allt tyder på att obducenterna inte kommer att hitta någon dödsorsak.

Då kommer säkert ingen kunna fällas - trots att polisen är övertygad om att det är mord.

Therese Alexandersson.

Therese Alexandersson försvann på nyårsnatten från en fest i Rörvik och när fyra ester för snart en månad sedan hittade hennes kropp i sjön Hillen hoppades polisen att mordet snart skulle vara löst. Enligt poliskällor räknade man med att den person som tidigare suttit häktad skulle anhållas så fort man fick en bekräftad dödsorsak från Rättsmedicinen i Linköping. - Nu verkar det som om vi inte kommer att få någon dödsorsak. Therese Alexandersson har legat så länge i vattnet. - Rättsmedicinarna har inte slutat undersöka kroppen, men det ser mörkt ut, säger kriminalkommissarie Christer Edlund vid polisen i Eksjö.

"Ingen dödsorsak"

 - Vi får vara inställa på att vi kanske aldrig får en dödsorsak. Försvårar det utredningsarbetet om man inte kan säga hur hon dog? - Som det är nu är vi tillbaka på ruta ett. Det är svårt att hitta någon skyldig om vi inte kan visa hur hon dödades, förklarar Christer Edlund. Han berättar att polisen då får börja om från början med utredningsarbetet.

Misstankarna kvarstår

 - Misstankarna mot den som tidigare suttit häktad Alexandersson kvarstår. - Men de är absolut inte så starka att det räcker för ett anhållande och häktande. Det finns inga tidigare fall där någon kunnat fällas för mord om inte obduktionen visat hur offret dödats. - Det är givetvis en besvikelse om vi inte får en dödsorsak. För misstankarna är fortsatt starka att Therese blivit mördad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!