Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen hjärtstartare när domaren föll ihop

Dramat utspelades på idrottsplatsen på Kroksbäck i Malmö under lördagen.
Foto: ULF RYD

En fotbollsdomare drabbades under lördagen av hjärtstopp under en division 6-match på Krokbäcks idrottsplats i Malmö.

Turligt nog fanns en läkare på läktaren som tillsammans med snabba åtgärder från anländande ambulanspersonal kunde rädda mannens liv, skriver Sydsvenskan.

Kritik riktas nu mot att fritidsförvaltningen i Malmö inte sett till att det sitter hjärtstartare uppsatta vid idrottsplatsen.

– De har inte agerat och förstått vikten av att ha hjärtstartare på de här anläggningarna, säger en av åskådarna som såg matchen och som själv är engagerad i föreningslivet.

Hjärtstartare finns på exempelvis simhallar och i större sporthallar men inte på alla idrottsplatser. Att placera hjärtstartare överallt tror inte Malin Eggertz Forsmark, chef på fritidsförvaltningens föreningsavdelning, kommer att bli aktuellt.

– Jag kommer tillsammans med driftansvarig att söka svar kring vilka platser som behöver, och det kommer att ske i dialog med föreningslivet, säger hon till Sydsvenskan.

Så gör du hjärt-lungräddning på en vuxen

Röda korsets instruktör visar

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!