Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen framgång i jakten på mobben

Runt tio personer attackerade under lördagsmorgonen sovande EU-migranter i Perstorp.Foto: Stefan Lindblom/ Hbg-Bild

Polisen har ännu inte nått framgång i jakten på den mobb på runt tio personer som under lördagsmorgonen gick till attack mot sovande EU-migranter i Perstorp.

– Det har inte framkommit någonting nytt, säger Ingrid Gummesson på Kristianstadspolisen till Kvällsposten.

Natten mellan lördag och söndag gick mobben till anfall.

I en buss på parkeringen till en livsmedelsaffär i Perstorp låg Gheorge Florin, 26, och hans sex vänner och sov, när de plötsligt vaknade av att stenar kastades in genom bussens bakruta. En grupp på omkring tio män drog ut ett antal personer ur fordonet och misshandlade sedan flera av dem.

Gheorge Florin, 26, berättade för Kvällsposten på lördagen att gruppen kommit till Perstorp för att tigga, men att de nu var rädda.

– Nu vet vi inte alls vart vi ska ta vägen, jag kom hit för att tigga, för att ge mat till min familj där hemma - men nu har jag inte en blekaste aning om vad som kommer att hända.

"Glad att jag lever"

En av kvinnorna som attackerades berättar i Skånska dagbladet att hon är chockad över attacken.

– Visst händer det att folk är otrevliga, de har spottat på oss och bett oss försvinna, men det här var någonting annat. Jag är glad att jag lever i dag.

Nu utreds ärendet som ett hatbrott, men när Kvp pratar med Kristianstadspolisen verkar de inte vara nära en lösning.

– Det har inte framkommit någonting nytt. Vi fortsätter arbeta med ärendet med vanligt utredningsarbete, säger Ingrid Gummesson på Kristianstadspolisen.

Totalt har tre polisanmälningar om misshandel och en om skadegörelse upprättats.

– Det är ett fegt, avskyvärt och mycket allvarligt brott som vi högprioriterar, säger Nils Norling, informatör hos polisen, till Skånska dagbladet.