Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvåbarnspappa försvann efter hockeyallsvenska matchen

50-åringen syntes senast på NKT-arena under en hockeymatch i lördags. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Missing People har sökt efter 50-åringen. Arkivbild. Foto: HANNA BRUNLÖF / GT

Den 50-åriga tvåbarnspappan försvann efter hockeymatchen. 

Trots en stor sökinsats under natten finns det inga spår efter honom. På måndagseftermiddagen genomför Missing People ett nytt sök.

– Jag önskar att polisen skulle kunna skicka upp en helikopter, men det är tydligen först i morgon det kan bli aktuellt, säger en släkting till den försvunne mannen. 

50-åringen kom inte hem från Karlskrona HK:s hemmamatch mot Björklöven i NKT-arena. 

Det gjorde familjen orolig och under söndagen gick släktingen ut med en efterlysning på Facebook efter att man konstaterat att tvåbarnspappans mobiltelefon troligen laddats ur. Tvåbarnspappan var troligen klädd i Karlskronas HK:s orange matchtröja och svart keps när han försvann. 

Tvåbarnspappan har tidigare inte försvunnit på något oförklarligt sätt och lider inte heller av någon sjukdom, uppgav släktingen för Kvällsposten under söndagskvällen. 

Under natten mot måndag sökte Missing People efter 50-åringen. Sökandet utgick från en sambandsplats på idrottsplatsen i Nättraby.

Missing Peoples insats var samordnad med polisens sökande och skedde i samråd med vakthavande på ledningscentralen.

Ny sökning i Nättraby

När sökandet avslutades klockan 4 på måndagsmorgonen fanns det inga nya spår efter 50-åringen. 

Under måndagen ska Missing People genomföra en ny sökinsats. Den startade vid 14-tiden vid Nättraby Idrottsplats. 

– Vi skickar vi ut patruller med ungefär tio sökare på varje patrulledare, säger Sara Anderberg, administrativ chef för Missing people till BLT. 

Hon berättat om hur insatsen går till rent taktiskt. 

– Det är ofta inte så stora områden för man ska söka noga. Det handlar inte om att söka snabbt utan man ska vara säker på att man sökt igenom området, säger hon. 

Släkting: ”Vill ha upp helikopter”

När Kvällsposten under måndagen är i kontakt med 50-åringens släkting berättar han att han varit ute och letar hela natten och förmiddagen. 

– Jag önskar att polisen skulle kunna skicka upp en helikopter, men det är tydligen först i morgon det kan bli aktuellt, säger släktingen. 

Enligt uppgifter i Sydöstran tror sig en busschaufför ha sett 50-åringen i närheten av Silleboda busshållsplats under natten till söndag.  

Nu ska polisen begära ut bussens övervakningsbilder för att säkerställa att det verkligen är rätt person.

– Busschauffören pratade med mannen men han är inte hundra procent säker på att det var han och därför ska vi titta på övervakningsfilmen, säger Michael Hesselberg som är jurhavande befäl till Sydöstran. 

Polisen vill ha uppgifter om den försvunna mannen, alla som har en iakttagelse att dela med sig av kan höra av sig till polisen på 114 14.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!