Michael Arthursson ville inte ge några löften om Centerns inställning till en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Foto: JENS CHRISTIANMichael Arthursson ville inte ge några löften om Centerns inställning till en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Foto: JENS CHRISTIAN
Michael Arthursson ville inte ge några löften om Centerns inställning till en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Foto: JENS CHRISTIAN
Per Tryding från Sydsvenska handelskammaren och Kv'lspostens chefredaktör Katrin Säfström står för arrangemanget. Foto: JENS CHRISTIANPer Tryding från Sydsvenska handelskammaren och Kv'lspostens chefredaktör Katrin Säfström står för arrangemanget. Foto: JENS CHRISTIAN
Per Tryding från Sydsvenska handelskammaren och Kv'lspostens chefredaktör Katrin Säfström står för arrangemanget. Foto: JENS CHRISTIAN
Stämningen kan vara ganska otvungen på Almebaren. Här pratar Katrin Säfström, Per Tryding och Michael Arthursson med besökaren Leif Jansson. Foto: JENS CHRISTIANStämningen kan vara ganska otvungen på Almebaren. Här pratar Katrin Säfström, Per Tryding och Michael Arthursson med besökaren Leif Jansson. Foto: JENS CHRISTIAN
Stämningen kan vara ganska otvungen på Almebaren. Här pratar Katrin Säfström, Per Tryding och Michael Arthursson med besökaren Leif Jansson. Foto: JENS CHRISTIAN

Inga löften om tunnel till den danska sidan

Publicerad

Nej, Centerpartiet är inte redo att säga ja till en tågtunnel mellan Helsingborg och Helsingör.

– Det är mycket möjligt att det är ett projekt som vi kan behöva, var så långt partisekreteraren Michael Arthursson ville sträcka sig när han intervjuades i Kvällspostens Almebaren på onsdagen.

Michael Arthursson gästade den tredje omgången av Kvällspostens politiska utfrågning Almebaren, som vanligt i samarbete med Sydsvenska handelskammaren.

Han grillades av Csaba Bene Perlenberg, politisk kommentator och fristående kolumnist, och fick svara på frågor om allt från gränskontrollerna vid Öresund till samarbetet med Moderaterna.

Arthursson påmindes om att förre centerledaren Olof Johansson sagt att partiet vill ha den så kallade HH-tunneln.

– Det är ett av många möjliga intressanta projekt. Men vi har fokus på att projektet med höghastighetståg ska komma i land.

Gränskontrollerna diskuterades

Han konstaterade också att om tågtrafiken ökar så måste den förstås ha någonstans att ta vägen.

Inte heller när gällde gränskontrollerna vid Öresund ville Michael Arthursson ge några löften.

– Vi behöver komma bort från gränskontroller mellan de nordiska länderna, svarade han.

– De har negativ effekt för näringslivet i regionen. Men kontrollerna är en regeringsfråga, inte en riksdagsfråga.

Centerpartiets partisekreterare försäkrade att han inte var orolig för eventuell oenighet inom alliansen – trots att partierna inte alltid går helt i takt.

"Ett kraftfullt regeringsalternativ"

– Det är viktigt att alliansen är ett kraftfullt regeringsalternativ. Det har fungerat i mer än ett decennium. Till valrörelsen kommer vi att hitta en väldigt bra kombo.

Onsdagens Almebaren var den sista för hösten. Tidigare gäster har varit Amanda Lindh, Miljöpartiets partisekreterare, och Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare för Kristdemokraterna.

De politiska utfrågningarna är en del i Kvällspostens upptrappning av politikbevakningen inför nästa års val. Samtliga partier kommer att få chansen att svara på frågor och möta väljarna i utfrågningen.

I fokus står både frågor av riksbetydelse och lokala frågor.

– Det är viktigt att kunna ha den här typen av forum eftersom det ger väljarna en chans att träffa och ställa frågor till partiernas toppmakthavare, säger Csaba Bene Perlenberg.

Almebaren sänds alltid live på Kvällspostens Facebooksida.

Michael Arthursson

Michael Arthursson, partisekreterare för Centerpartiet, gick med i Centerns ungdomsförbund 1977 och kom snart att inneha olika uppdrag inom centerrörelsen. Bland annat ordförande för Centerpartiet i Stockholm och centerpartistisk gruppledare i Stockholms kommun. Michael kom senare att arbeta som organisationskonsult och var med och startade tankesmedja

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag