Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inbrottstjuv hotade 7-åring – pappa är misstänkt för brott

Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En pappa har anhållits misstänkt för brott efter att han gått till attack mot en inbrottstjuv.

Inkräktaren ska ha hotat en 7-årig pojke med pistol, enligt Aftonbladet.

– Vi arbetar kontinuerligt med utredningarna med tanke på att vi har tid som löper på anhållandena, säger Eva-Gun Westford, presstalesperson vid polisen till tidningen.

Det var i onsdagskväll som polisen larmades till ett bråk på Rosengård i Malmö. En 45-årig man hade då trängt sig in i lägenheten  och hotat flera familjemedlemmar, skriver Aftonbladet. 

Efter att inbrottstjuven överraskats av familjen gav han sig på en 7-årig pojke. Aftonbladet skriver att inkräktaren ska han ha stoppat in en pistol i barnets mun.

Polisen bekräftar uppgiften om att barnet ska ha hotats med pistol.

– Han hotade ett litet barn och när farmor som kommer och ser detta så skriker hon och rycker till sig barnet. När hon skriker till så kom lägenhetsinnehavaren farande och då blev det slagsmål mellan honom och angriparen, säger Eva-Gun Westford, polisens presstalesperson i Malmö, till Aftonbladet.

Pappa anhållen

Enligt uppgift till Aftonbladet ska pappan fått ”tokspel” och slagit inbrottstjuven till den grad att han förlorade medvetandet och fick svåra skador i huvudet. 

Inkräktaren fördes med ambulans till sjukhus, och greps formellt misstänkt för grovt olaga hot, misshandel och narkotikabrott.

Men också lägenhetsinnehavaren – pappan – är misstänkt för brott. Han har anhållits misstänkt för grov misshandel, enligt Aftonbladet. 

– Båda männen är anhållna och frihetsberövade. Vi arbetar kontinuerligt med utredningarna med tanke på att vi har tid som löper på anhållandena, säger Eva-Gun Westford till Aftonbladet.