Imponerande av Art Allé-ensemblen. Foto: Christer Järeslätt
Imponerande av Art Allé-ensemblen. Foto: Christer Järeslätt

Imponerande - för alla barn under 100 år

Publicerad
Uppdaterad
Vi vågar utan tvekan
påstå att årets upplaga av Cirkus Maximum är sommarens bästa familjenöje. Här är mycket spänning, komik och charm i ett rappt och snabbt tempo med idel skickliga artister.
Det är en lika omväxlande som imponerande underhållning för alla under hundra år, som har barnasinnet i behåll.
Tio glada hundar och åtta ponnyhästar varvades med två sorgsna kor, grisar, gäss, en pigg get och tre afrikanska elefanter som både kunde, gå, sitta, ligga och promenera - vad kan man mer begära?
The Bungee Boys.Foto: Christer Järeslätt
Silke Dornseiff och Anton Frank utför lantdjursdressyr inför 850 personer i Landskrona.Foto: Christer Järeslätt

Första akten toppades av den kubanske jonglören Rafael de Carlos som är helt i klass med legendariska världsberömdheter som Rudi Schweizer och Kris Kremo. Han är med andra ord rent ut sagt fenomenal.
Andra akten bjöd på kinesiska bungyjumpare och den ryska Art Allé-ensemblen i ett lika virvlande som glatt hopprepsnummer med akrobatik.
Nämnas bör också clownen Don Christian, som med hjälp av fem ur publiken (någon var väl fejkad?) rev ner våldsamma skrattsalvor i sin fyrkantiga boxningsring.

Som helhet:
en kul kväll för hela familjen - en kväll som följdriktigt slutade med taktfast musik hämtad från cirkusmusikalen "Barnum".
En fjärde geting pockar på, men den får hålla sig lugn till nästa sommar eftersom vi vet att Maximum då kommer med några pangnummer, som till och med överträffar några av årets.

Närmast väntar Lomma i kväll, sedan Limhamn två kvällar (tv-inspelning), Trelleborg, Ystad, Simrishamn, Skanör, Höllviken, Lund, Eslöv, Hörby och därefter bland annat Hässleholm och Kristianstad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag