Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Imamen sprider lögner i moskén: ”De stjäl barnen”

På senare tid har Basem Mahmoud kommit att fokusera allt mer på det han kallar ”stölden av muslimska barn i Sverige”.
Nina Tojzner, Judiska ungdomsförbundets generalsekreterare, polisanmälde Basem Mahmoud för hets mot folkgrupp redan efter Kvällspostens första granskning i december 2020.
Foto: OLLE SPORRONG

Premium: Malmöimamen Basem Mahmoud har gång på gång använt sin källarmoské i Rosengård för att predika antisemitism och polarisering mellan olika grupper. På senare tid har han haft siktet inställt mot socialtjänsten och det han kallar ”stölden av muslimska barn”. 

– ​​De har börjat ta barnen från mammornas magar. De stjäl barnen i samma stund som de föds. De svenska skolorna och socialtjänsten är de mest korrupta av alla institutioner i Sverige, sa Basem Mahmoud i en predikan i början av februari. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Carolina Klüft: ”Jag gråter varje gång som jag ser den bilden”

Premium: Stor intervju med Carolina Klüft ✓ Mobbningen ✓ Rivaliteten ✓ Livet efter karriären

Liw, 42: Kvinnor borde lära av mäns enkla kåthet

Premium: ”Ståndet, samtalen och driften – jag älskar manlig sexualitet”

Kärleksparen i ”Let's dance” – så gick det sen

Premium: Bröllop • Otrohet • Bebisar • Skilsmässa