Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan på Facebook efter vaktingripandet

Det brutala gripandet av en nioårig pojke har väckt starka reaktioner i sociala medier.

Ett vittne filmade hur en ordningsvakt på centralstationen tryckte ner pojken på marken, höll för munnen och dunkade pojkens huvud i stengolvet. Pojken ska ha tjuvåkt på ett tåg efter att ha rymt från ett HVB-hem.

Bland Kvällspostens läsare har reaktioner på gripandet varit starka.

"Det var det värsta jag sett på länge! Jag har en son på snart nio år, och jag blev fysiskt illamående vid tanken på att en vuxen man skulle göra så mot honom", skriver en läsare på Kvällspostens Facebooksida.

"Hemskt och fruktansvärt... ! Det är ju bara ett barn", skriver en annan.

Många är också frågande till varför ingen av de som ser händelsen ingriper. Så även på Twitter där filmen är ett mycket omdiskuterat ämne på tisdagsmorgonen.

"Polisen i Malmö säger detta är vanlig tjänsteåtgärd. Vi ser barnmisshandel", skriver Rädda barnen på Twitter och länkar till filmen.

"Många duktiga polisers svett och möda går till spillo"

Komikern Özz Nûjen är starkt kritisk mot hur händelsen hanterats av de poliser som kallats till platsen.

"Det värsta är inte bara 9-åringens trauma utan även att så många duktiga polisers svett och möda går till spillo på grund av några inkompetenta", skriver han och fortsätter:

"Så därför skjuter @polisen_skane inte bara sig själva i foten utan skjuter bort all förtroende o trygghet en ska känna när de är i närheten"

Gina Dirawi, komiker och programledare som lett bland annat Melodifestivalen och Musikhjälpen, skriver: "Vad är det som hände när barn misshandlas och folk ser på??"

"Och hur VD:n för svensk bevakningstjänst försvarar händelsen med att "pojken var efterlyst/kriminell". 9 år gammal, 9 år? Fyfan", fortsätter hon.

Fler anmälningar kommit in

Journalisten Lena Sundström skriver på Twitter

"Står inte ut med att Skånepolisen verkar ta så lätt på vaktens våld mot nioåring. Och hur de pratar om ett barn som en vuxen."

Efter att flera anmälningar kommit in till polisen under måndagen ska polisen granska händelsen.

– Dessa kommer nu att bedömas av en behörig förundersökningsledare, sa Maya Forstenius, informatör vid Skånepolisen, till Kvällsposten på måndagskvällen.

Vakten har tagits ur tjänst och vaktbolaget genomför en intern utredning.