Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilska på Barnens gård efter att kanin dött

Den här lille kaninen blev bortförd från Barnens gård men kom tillbaka. Dagen efter dog den. Nu misstänker Åsa Alm på Barnens gård att det var ett barn som tog hem den, utan att föräldrarna visste om det. Foto: Barnens Gård / FACEBOOK

Den lilla kaninungen försvann från Barnens gård i Karlskrona men kom tillbaka på kvällen.

Dagen efter dog den.

– Vi blev chockade och ledsna, men tyvärr har vi sett hur barn har blivit allt mindre försiktiga med djuren, säger Åsa Alm, ägare till Barnens gård.

Åsa Alm berättade själv den sorgliga nyheten på Barnens gårds Facebooksida. Under tisdagen försvann två kaniner från det populära utflyktsmålet utanför Karlskrona.

– En av kaninerna hittade vi under dagen men den andra var borta. På kvällen när jag och min familj kom hem efter ett biobesök var kaninen lämnad på vår trappa, säger Åsa Alm.

Tidningen BLT, som först rapporterade om händelsen, skriver att kaninen låg i en låda med en lapp där det stod att kaninen blivit väl omhändertagen.

– Då levde den men i dag (onsdag, reds anm) dog den. Förmodligen av chocken efter det här äventyret. Kaniner är ganska stresskänsliga, säger Åsa Alm.

Kört hem kaninen

Hon tror att ett barn har tagit med sig kaninen hem från Barnens gård, utan att föräldrarna vetat om det, när det sen upptäcktes har man förmodligen kört tillbaka den till Åsa.

Hon beskriver vidare hur hon upplever att barn i dag har blivit allt mindre försiktiga och att de hanterar djuren på Barnens gård med mindre hänsyn än förr. Till exempel har hon och personalen hittat kaniner i hoppborgar och på andra ställen i parken.

– Personalen ser ju också en förändring. Barnen är mer hårdhänta med djuren.

– Jag vet inte varför det har blivit så, men jag har läst undersökningar som visar att barn i dag har färre husdjur än förr. Färre barn har kontakt med djur på bondgårdar och jag gissar att de får en sämre förståelse för hur man ska handskas med djur.

Förändringar på Barnens gård

Nu flaggar hon för förändringar på Barnens gård. Inför nästa säsong kommer förmodligen bevakningen av djuren att skärpas upp.

– Det kan bli att man bara får träffa kaninerna vid vissa särskilda tider, och då är det under bevakning av vår personal. Det är tråkigt att det ska behöva bli så här, säger Åsa och understryker att kaninen som dog säkert inte stals med vilja.

– Jag tror ju inte att någon har gjort det här av illvilja, det är mer ett utslag av dåligt omdöme. Men samtidigt är det så väldigt olyckligt att det skulle sluta på det här viset.