Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fullsmockat i centrala Malmö när Steve Angello spelade

Jublet visste inga gränser när Steve Angello gick på scenen.Foto: Fritz Schibli
Varför ska du se Steve Angello? – För att han är en del av SHM som förändrat musiksverige. Han och SHM har förenat folk genom musiken som ingen annan har i den genren, säger Marie Gustafsson, 30, förskolelärare, Lund.Foto: Fritz Schibli
Det var smockfullt med folk i hela Malmö innerstad.Foto: Fritz Schibli
Flaggorna från alla världens länder vajade framför scenen – precis som Angello önskat.Foto: Fritz Schibli
Housestjärnan Steve Angello har rönt stora framgångar både som soloartist och med gruppen "Swedish house mafia". Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Många hade tagit sig till Malmöfestivalen för att se Steve Angello. Foto: Fritz Schibli
Steve Angello. Foto: Fritz Schibli
Redan timmar innan konserten var Stortorget i Malmö fullsmockat. Foto: Fritz Schibli
Många ville få sig en glimt av världsartisten. Foto: Fritz Schibli
Steve Angello. Foto: Fritz Schibli
Steve Angello slog igenom i dj-trion Swedish house mafia.Foto: Fritz Schibli
1 / 11

Världsstjärnan Steve Angello avslutar Malmöfestivalen och förväntas slå alla publikrekord.

Redan timmar innan var Stortorget fullsmockat med folk av alla kategorier.

– Han och Swedish House Mafia har förenat folk genom musiken som ingen annan har i den genren, säger Marie Gustafsson, 30, förskolelärare, Lund.

Megastjärnan Steve Angello, musikproducent och dj, har kallats en av house-genrens "titaner" och drar enorm publik varje gång han sätter sin fot på en scen.

Vid 23.15 på fredagskvällen den 17 augusti avslutar Steve Angello Malmöfestivalen med en spelning på stora scenen vid Stortorget i Malmö. 

Redan timmar innan konserten började folk strömma till Stortorget och ett mindre trafikkaos uppstod i Malmö innerstad med långa köer.

Varför ska du se Steve Angello?– Det här blev spontant på grund av hans historik med SHM och hans engagemang här i Malmö. De är banbrytande inom denna genre och störst på svenska musikscenen, säger Carl-Magnus Andersson, 41, business-controller, Lund.Foto: Fritz Schibli

Det är den enda gratiskonserten Angello gör i Sverige under 2018 och han har tidigare uppmuntrat besökarna att ta med sig flaggor för att visa vilka länder de kommer i från. Tanken är att hylla Malmös mångfald.

– När man spelar på festivaler runtom i världen så ser man ofta folk som tar med flaggor för att visa var de kommer ifrån. Jag tycker alltid att det är fint att se. Oavsett om man är i Kroatien, Belgien eller Japan så är det fint att folk möts och firar musiken. I Sverige däremot har det varit ganska tabu med flaggor. Men vi vill hylla mångfalden som är så unik för Malmö, säger Steve Angello i en intervju med Sydsvenskan.

Varför ska du se Steve Angello?– Jag gillar honom och hans musik. Man står inte stilla när man hör honom, det är rytmer som får i gång en, säger Sanna Stupar, 50, undersköterska, Malmö.Foto: Fritz Schibli

SHM återförenas

Konserten beräknas slå alla rekord på Malmöfestivalen, även Timbuktus publikrekord på onsdagen, och dra tusentals besökare från hela Sverige. 

Engagemanget har dessutom fått extra uppsving eftersom Angello nyligen avslöjat att hans framgångsrika dj-trio "Swedish house mafia" kommer tillbaka efter flera års uppehåll. Samtidigt har Angellos aktuella album "Human" rönt stora framgångar sedan det släpptes tidigare i år.

Chanserna är goda att Angello lyckas bräcka Timbuktus publikrekord från i onsdags.Foto: Fritz Schibli

På grund av det enorma intresset har stadsfestivalens arrangörer bestämt sig för att ha kontrollerade insläpp till Stortorget från Hamngatan och Södergatan.

 

LÄS MER: Steve Angello vill se massa flaggor på Malmöfestivalen 

 

Dessutom kommer man visa spelningen på storbildsskärmar på festivalområdet, på Stortorgets parkering och Gustavsscenen – för alla dem som inte kommer fram till Stora Scenen. 

Stämningen bland de som hade nått fram till scenen var stämningen en halvtimme innan konsertens start dock god – trots att många väntat länge. 

Helt klart stod det dock att Angello har fans i alla åldrar och samhällsgrupper, vilket Marie Gustafsson som stod och väntade, höll med om.

– Han och Swedish House Mafia har förenat folk genom musiken som ingen annan har i den genren, säger Marie Gustafsson, 30, förskolelärare, Lund.

Konserten kommer även livestreamas på "Viafree" och Power hit Radio. På festivalens hemsida står det att festivalarrangörerna kommer även att dela ut nationsflaggor "från alla länder som finns representerade i vårt älskade Malmö", för att stödja Angellos initiativ.

Bygger studio för ungdomar

Varför ska du se Steve Angello?– För att han är legend. Han gör sjukt bra musik. Han får i gång publiken, säger Nina Zandi, 30, förskollärare, MalmöFoto: Fritz Schibli

Gratiskonserten är en del i Steve Angellos välgörenhetsprojekt "För vårt Sverige" som syftar till positiva förändringar i olika svenska städer. För Malmös del innebär det att konsertgaget för konserten delas ut till Malmös välgörenhetsorganisationer. Dessutom ska en musikstudio byggas på Lindängeskolan.

Framför scenen samlades fans av alla åldrar som väntade på att få se sin stora idol.Foto: Fritz Schibli

När Angello gör sitt framträdande avslutar han festivalen som pågått sedan den 10 augusti och traditionsenligt arrangeras av Malmö stad.

 

Fakta

Var: Stortorget i Malmö

När: Fredagen 17 augusti 23.15-00.45

Vem: Svensk-grekiske Steve Angello, dj och musikproducent. Slog igenom som medlem i dj-trion "Swedish house mafia".

Hur: Insläpp till Stortorget från Hamngatan och Södergatan. Vid högt tryck kan besökare bli hänvisade till en annan gata in till området. 

Konserten kommer även sändas på storbildsskärmar på Stortorgets parkering och Gustavscenen samt livestreamas på Viafree.

Kostnad: Gratis