Satsar på julen. I år går Ingvar Kamprads Ikea in i matchen om julen på allvar när varuhusen börjar sälja julgranar. Äkta kungsgranar. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK C ÖSTERBE ALL OVER PRESS SWESatsar på julen. I år går Ingvar Kamprads Ikea in i matchen om julen på allvar när varuhusen börjar sälja julgranar. Äkta kungsgranar. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK C ÖSTERBE ALL OVER PRESS SWE
Satsar på julen. I år går Ingvar Kamprads Ikea in i matchen om julen på allvar när varuhusen börjar sälja julgranar. Äkta kungsgranar. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG ALL OVER PRE / ALL OVER PRESS PATRIK C ÖSTERBE ALL OVER PRESS SWE
Gillar julen. Ikeas grundare, Ingvar Kamprad, är en omvittnat god julfirare. Han har inte missat många julfester på företaget. Den här festen hölls 2010 i Älmhult. Foto: IKEA IKEAGillar julen. Ikeas grundare, Ingvar Kamprad, är en omvittnat god julfirare. Han har inte missat många julfester på företaget. Den här festen hölls 2010 i Älmhult. Foto: IKEA IKEA
Gillar julen. Ikeas grundare, Ingvar Kamprad, är en omvittnat god julfirare. Han har inte missat många julfester på företaget. Den här festen hölls 2010 i Älmhult. Foto: IKEA IKEA

Ikeas satsning inför julen på 18 varuhus

Publicerad

Soffor, bokhyllor – och julgranar.

Nej, inte bara plast. 

Till jul säljer Ikea för första gången riktiga barrgranar på varuhusen i Sverige.

Än så länge är det fortfarande höst i många delar av Sverige – men håll i er, vintern och julen är snart här. 

Och precis som vanligt lär landet pyntas i rött. Men för Ikeas del blir det mer naturligt grönt.

Nu kan du köpa gran på Ikea

Ikea har sedan några tillbaka gett sig in i julbranschen på allvar. Förutom dekoration till högtidsfirandet står julbord dukade i varuhusens restauranger. 

Nu borrar man in sig ytterligare. 

 

LÄS MER: Kamprads comeback – deltog på Ikeas julfest 

 

Till julen 2017 börjar möbeljätten sälja julgranar. Riktiga barrgranar. 

– Det stämmer. Från och med den första december i år kommer vi att sälja Ikea-julgranar, säger Felix Östman, presskontakt vid Ikea.

Ikea satsar på julgransförsäljning.Foto: LASSE SVENSSON

Kungsgranar på Ikea

Sedan 1943 – när Ingvar Kamprad grundade företaget – har svenskarna svettats med att montera ihop varorna från Ikea. 

För att få upp nästa produkt kommer antagligen inte krävas lika mycket av kunden. För Ikeas nya paket kommer i ett. 

– Nej, det ska inte vara nödvändigt att skruva ihop den själv. Och den levereras inte med den tecknade instruktionen heller. Men man bör snitta den själv längst ned, säger Felix Östman. 

Granarna är äkta kungsgranar, täta och fina och en del kallar dem ”Disneygranar”. 

 

LÄS MER: Ikeas generösa julklapp till medarbetarna 

Ikeas julsortiment

Försäljningen kommer att ske utanför 18 av möbeljättens varuhus i Sverige. Bara Jönköping och Gävle lämnas utan möjlighet att köpa Ikeagranar. Det är av praktiska skäl.

– Det är för att det pågår byggnation utanför varuhusen, säger Felix Östman.

Ikeagranen, som är odlad i Danmark, kommer att kosta 299 kronor och försäljningen pågår till och med 21 december.

– Vi har ju ett stort julsortiment i våra butiker men har länge märkt en efterfrågan från våra kunder som har velat ha möjligheten att köpa en äkta julgran hos oss, säger Felix Östman.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag