Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikea flyttar 80 tjänster från Malmö till Älmhult

Förra året varslades 650 på Ikea i Sverige. Nu försvinner ytterligare jobb från Malmö.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nu flyttar Ikea omkring 80 tjänster från Malmö till Älmhult.

Till sommaren ska förändringen vara genomförd.

Beskedet kommer bara månader efter det stora varslet på 650 tjänster.

De 80 tjänsterna ska vara färdigflyttade till sommaren. 

Jobben som det handlar om finns dels Ikea Creative Hub på Södra Förstadsgatan, dels hos Ikea Centralen vid Anna Lindhs plats.

– Det handlar framför allt om tjänster inom marknad och försäljning samt kommunikation. Vi ser både affärsmässiga och kulturella fördelar, eftersom de spenderat majoriteten av sin tid med kollegor som finns i Älmhult. Vi vill se till att personer som arbetar tillsammans också kan sitta tillsammans för att stärka gemenskapen, säger Peter van der Poel, vd för Ikea Range & Supply till Sydsvenskan 8till5.

Ikea Älmhults vd Pernilla Jonsson har nyligen aviserat ett krismöte eftersom situationen för pendlare till Älmhult blir allt sämre.

– Ännu fler pendlare känner en väldig oro. Detta att man inte vet om man ska hinna hem och hämta på dagis. Oron ökar, och den är så markant att våra pendlare inte vågar tro att man orkar mer än två år, sa hon till Kvällsposten på onsdagen.

I november förra året gick Ikea ut med att 7 500 jobb skulle bort globalt, varav 650 i Sverige. Även då drabbades Malmö men även Helsingborg och Älmhult.