Idrottsman misstänks för grova våldsbrott

Publicerad

En idrottsman i Blekinge har begärts häktad för grov misshandel och människorov, rapporterar flera medier.

"Detta är självklart något som föreningen tar stort avstånd ifrån", heter det i en kommentar.

Mannen, som är i 30-årsåldern, påstås ha gjort sig skyldig till brotten under natten till i söndags.

På söndagen skulle han ha spelat en seriematch för sitt lag – men han dök aldrig upp.

– Han greps på söndagsmorgonen innan matchen och kunde därför inte medverka, säger klubbens ordförande till webbsajten 24Blekinge.se.

Familjen är orolig

– Vi har inte fått tag på honom sedan dess. Familjen får inte heller tag på honom och är oroliga.

Åklagaren Anna Johansson vill inte säga något mer om misstankarna.

– Det är baserat på målsägandens uppgifter och vittnesuppgifter men det är förundersökningssekretess så jag kan inte gå in på vad de har berättat, säger hon till SVT nyheter Blekinge.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag