Jonas "Idol-Snäckan" Snäckmark sjöng på Christians begravning.
Jonas "Idol-Snäckan" Snäckmark sjöng på Christians begravning.

"Idol-Snäckan" sjöng för sin barndomsvän

Publicerad
Uppdaterad
"Idol-Snäckan", Jonas Snäckmark, var en nära vän till Christian Sellergren.
För ett par månader sedan sjöng han på sin väns begravning.
- Christian var en kille man alltid kunde lita på. Det finns en stor saknad i själen, säger Snäckan till Expressen.se.
Christian Sellergren och Snäckan lärde känna varandra genom gemensamma vänner. De umgick ofta och pratade mycket. När Christian tog sitt liv i november kom det som en stor chock.

Levnadsglad kille

Han beskriver Christian som en levnadsglad festprisse. Samtidigt var han helylle - en kille man alltid kunde lita på. - Vi blev vänner väldigt kvickt. Ibland märkte man att han inte mådde bra, men jag visste aldrig hur illa det var, säger Snäckan. Han berättar att ett gäng av deras gemensamma kompisar spelar poker och att Christian var en av dem. - Men själv spelar jag aldrig. Som ett sista avsked valde Snäckan att spela på Christians begravning. - Jag hade lovat honom en spelning. Nu fick det bli på begravningen. - Det var skönt att få gråta och säga "vi ses igen".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag