Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ida, 35, söker män med snygga vader

Sökes: Snygga vader. Ida Fahl, 35, är en ensam organist som söker ny en manskör. Har du vana av att sjunga i kör, kan läsa noter och dessutom lyckligt utrustad med snygga vader kan det vara dig hon är ute efter.

Organisten Ida Fahl, 35, vill starta en ny manskör i Kalmar.

Till det behöver hon omkring 20 män som är mitt i livet, gillar att sjunga och som har snygga vader.

– Men det hänger inte på vaderna, tröstar Ida alla oss med mindre snygga ben.

I S:ta Birgitta kyrka i Kalmar finns redan i dag en damkör. Men Ida Fahl vill ha en manskör också.

Fast det är svårt att locka män till sångsamkväm i kyrkan. Därför testar Ida ett nytt grepp.

– Jag tror inte på att sätta upp en affisch där det står "hej, kom till oss i kyrkan om du gillar att sjunga" utan testar i stället en annons med lite humor.

Skönsjungande med fina vader

I annonsen söker hon skönsjungande män som gärna får ha körvana, notläsningskompetens och snygga vader.

– Det där med vaderna är mest för att bryta av och skoja till det. Och dessutom är det inget krav med snygga vader, bara ett plus precis som med körvana och att kunna läsa noter.

Återväxten i kyrkokörer är svag, inte bara i Kalmar utan över hela landet. Kören som Ida efterlyser ska helst befinna sig i åldersspannet 25-45.

Pensionärskörer

– Många manskörer i dag är lite av pensionärskör. Jag vill att det här ska bli en kör som kan växa tillsammans, en kör som har åldern för sig.

– Men det går förstås att tänja både uppåt och neråt vad gäller åldern, det viktigaste är att det blir en kör som kan utvecklas, säger Ida Fahl.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!