Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ica-handlaren Håkans fyndiga coronaknep

Nya tekniken ställer till det i sändningarna
Håkan Olofssons briljanta idé med klädnypor gör att kunden vet precis hur många som befinner sig i butiken samtidigt.
Foto: Privat

Under coronapandemin har Ica-handlaren Håkan Olofssons butik gått bra.

Men när regeringen införde nya restriktioner om hur många personer som får vistas i en affär samtidigt behövde han tänka till.

– Då kom svärmor in och sa ”kör bara med klädnypor”, säger han.

Sedan coronapandemin bröt ut i Sverige fick många matbutiker ett uppsving i försäljningen runtom i landet. En av dem var Ica-handlaren Håkan Olofssons affär i Vassmolösa i Kalmar kommun.

Men när regeringen införde nya restriktioner gällande hur många som får vistas i en butik samtidigt började Håkan fundera.

”Kör med klädnypor”

– Jag och min sambo började bolla idéer. Vi var i en butik på Öland i somras där de använde en planka och så markerade man hur många som gick in i butiken och hur många som gick ut. Så vi funderade först på ett liknande system, säger han.

Då kom Håkans svärmor på den fyndiga idén.

– Hon sa ”kör bara med klädnypor”. Så vi började göra det. Jag har sett andra butiker som använt pingisbollar eller tennisbollar men jag tycker att klädnypor är en simpel lösning – och det funkar, säger han.

Max 15 personer får vistas i Håkans butik samtidigt.
Foto: Privat

Max 15 personer

Ibland råkar någon ta med sig en klädnypa hem av misstag men eftersom det inte är någon särskilt utgift gör det ingenting, berättar Håkan, som först uppmärksammades av Barometern

I hans butik får max 15 personer vistas på samma gång enligt regeringens formel. Dock händer det sällan att den summan uppnås. 

– Det är inte en särskilt stor butik. På fredagseftermiddagar brukar vi ha som flest personer i butiken och senaste fredagen var vi uppe i elva eller tolv personer. Vår butik är lite mer sommarbutik också för den ligger vid kusten.

SE FLER NYHETER: ”De anklagades för att försöka ligga med tjejer - och sen betygsätta” 

Killgänget hängdes ut i lokaltidning • Krönikan togs tillbaka • Tjejernas vittnesmål

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!