Ica bygger nytt lager – 900 jobb till Malmö

Ica vill bygga en ny stor lageranläggning som förväntas ge Malmö 900 nya jobb.
Foto: FREDRIK PERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Andréas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, välkomnar Icas satsning.
Foto: JENS OHLSSON / PRESSBILD

Ica vill bygga en ny stort lager- och logistikcenter i Malmö.

Bygget planeras vara klart 2021 och väntas innebära 900 nya jobb, skriver Sydsvenskan

– Det är precis den här typen av jobb som vi behöver i Malmö, säger Andréas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.

50 000 kvadratmeter mark har reserverats i Tullstorp i utkanten av Malmö. Här vill Ica bygga en ny stor lageranläggning som förväntas ge staden 900 nya jobb. Arbetstillfällen som är ett välkommet inslag på Malmös arbetsmarknad, menar Andréas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.

– Det är precis den här typen av jobb som vi behöver i Malmö. En av anledningarna till att Malmö har så hög arbetslöshet är att vi saknar den här typen av jobb. Därför är det väldigt roligt med den här etableringen, säger han till Sydsvenskan.

Hälften av de anställda kommer att jobba inom lagerverksamheten, hälften kommer köra transporter, främst med lastbil.

– Jobb inom logistik och lager går hand i hand med många av de arbetslösa Malmöbornas utbildningsnivå så vi välkomnar den här typen av etableringar, säger Andréas Schönström


LÄS MER: Alliansens plan för Malmö – 1 400 nya bostäder  

Vill börja bygga 2020

Ica:s plan är att förkorta distributionen i storstadsregionen och läget intill Yttre ringvägen i Malmö gör platsen attraktiv för matjätten. En ny detaljplan ska tas fram för att bygget ska kunna påbörjas 2020/2021.

– Området kring Sunnanå är en betydelsefull distributionshub i Malmö och markreservationen av fastigheten i Tullstorp är en del av ICA Fastigheters långsiktiga plan att förvärva strategiska platser för framtiden, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter, i ett pressmeddelande.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!