Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ica-butik i Höör körde i väg tiggare från entrén

Enligt den anmälan som har kommit in till polisen ska tiggaren ha suttit utanför entrén till ICA-butiken. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Christian Örnberg

En anställd vid en matvarubutik i Höör har blivit polisanmäld efter att ha avvisat en tiggare.

Enligt anmälan ska mannen "drivit bort" tiggaren.

– Vi vet att vi har gjort fel, säger butiksägaren.

Tiggarincidenten ska ha inträffat under måndagsförmiddagen i skånska Höör. Enligt den anmälan som har kommit in till polisen ska den kvinnliga tiggaren ha suttit utanför entrén till den byggnad där bland annat matvarubutiken har sina lokaler.

Enligt anmälaren ska tiggaren ha suttit helt lugnt och stilla vid ingång när den anställde kom dit och avvisade kvinnan. Anmälaren säger sig inte ha hört vad som sagt mellan de två, men upplevde ändå att tiggaren "drevs bort".

Butiksägaren, var inte själv närvarande vid händelsen, men säger att avvisandet ska ha skett efter att en kund kommit in i butiken och sagt att tiggaren betett sig otrevligt.

– En i min personal ska då ha gått ut och bett tiggaren att lämna platsen vilket tiggaren också gjorde. Så vi har inte rört personen och det ska heller inte ha varit några meningsskiljaktigheter, säger han.

"Har gjort fel"

Samtidigt säger han att agerandet strider mot butikens egna interna regler. Ica-butiken har sedan ett par månader tillbaka haft som policy att inte avvisa tiggare, enligt butiksägaren.

– Så länge det inte handlar om något lagbrott har vi bestämt oss för att inte agera. Så i det här fallet har vi gjort fel enligt vår egen policy.

Butiksägaren säger att han har pratat med den aktuelle medarbetaren men vill inte gå in på vad som har sagts.

– Personen vet att denne har brutit mot våra regler och personen har också sagt att denne inte ska göra det igen.

Den polisanmälan som nu har upprättats rubriceras som ofredande.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!