Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

I helgen blir det pangväder – uppåt 20 grader varmt

I helgen blir det pangväder i södra Sverige. Foto: PETER STEFFEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Passa på att ta ett sista dopp, säger meteorologen. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

I helgen blir det pangväder i södra Sverige med temperaturer på 20 grader.

Värmen stannar ända till söndagen.

– Det blir sommarväder, är man våghalsig kan man passa på att ta ett sista dopp, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Ett lågtryck över Atlanten i väster och ett högtryck i öst gör att varm luft pressas norrut, upp över Sverige och ger härligt varmt sommarväder till helgen.

– Förra veckan sa vi att det skulle vara dåligt väder i helgen, men nu ser vi att det blir fint. Det är bara att passa på att njuta, det blir sommarvärme, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm.

COLOURBOX Foto: Passa på att vara ute i naturen i det fina vädret.

”Sök upp ett hörn med lä”

Hon fortsätter med flera tips inför helgen:

– Är man våghalsig kan man passa på att ta ett sista dopp för säsongen. Det är sommarväder, men eftersom det varit en sån varm sommar kanske man tycker det är lite mesigt. Sök upp ett hörn med lä och låt solen värma dig så kan du nog känna riktiga sommarkänslor.

Allra varmast blir lördagen, enligt Tora Tomasdottir.

– På fredag blir det 18-19 grader, på lördagen är vindhastigheten lite lägre och jag tror dagen blir något varmare än fredagen med uppåt 20 grader. På söndagen så är det fortsatt varmt men det börjar blåsa lite mer. Det närmar sig ett regnområde från väster men det når inte fram till Sverige utan stannar i Norge. Det blir runt 17 grader, säger hon. 

Först på måndagen blir det lite kallare. Foto: AFRICA STUDIO - FOTOLIA

Nästa vecka blir det höstigare

Först på måndagen blir det lite kallare och den riktiga brytningen sker framåt tisdagen.

– Som det ser ut nu ser det ut att komma in kallare luft och det bildas moln under måndagen. Dagen kan upplevas som rätt kallt, men det blir ändå 13 grader. Det nya vädret kommer västerifrån och bor man västerut i landet kan nog måndagen upplevas som rätt regnig, medan den på andra håll är mer kall och blåsig. 

Maria Navarro Charon, 59, och Sergio Charon Lopez, 28, dans- och konstlärare med hundarna Vera och Bosse njuter av värmen. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Maria Navarro Charon, 59, account manager, Malmö och Sergio Charon Lopez, 28, dans- och konstlärare med hundarna Vera och Bosse njuter av värmen.

”Vi krämar ur det sista av sommaren. Det är fortfarande känslan av sommar och Sergio har inte upplevt svensk sommar innan och inte heller ”swedish fika” så vi passar på att fika ute med hundarna”, säger Maria och Sergio.