Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hysch-hysch kring Fjellisstipendiet

SNART DAGS. Gitarristen Jan-Eric Fjellström avled våren 1999 och sedan dess delas ett stipendium ut till hans minne. Foto: Stefan Nilsson
MALMÖ. För tionde gången delas Fjellisstipendiet ut nu på fredag. Vem som får utmärkelsen och de 10 000 kronorna i år talas inte om förrän det är dags.
- Det hör till att vi presenterar stipendiaten samma kväll på en konsert, säger Dyveke Zadig.
Som livskamrat till gitarristen och sångaren Jan-Eric "Fjellis" Fjellström var hon en av dem som var med och bildade stipendiefonden efter hans död för tolv år sedan.
Prissumman varierar något utifrån fondens tillgångar och fortlever tack vare sponsring samt försäljning av skivor och konst.

Ingenting i fjor

I fjor fanns ingen utdelning men året dessförinnan gick Fjellisstipendiet till Malmömusikern Chico Lindvall. Bland andra stipendiater märks saxofonisten Sofi Hellborg, Bosse Skoglund, Pontus Snibb, Svante Sjöblom och Eddie Nyström.

Ska verka i "Fjellis" anda

Tanken är att stipendiet ska ges till en musiker som verkar i Fjellis anda och som med "konsekvens och passion följer sin övertygelse och konstnärliga linje". På fredag delas priset ut i samband med en konsert på Victoriateatern i Malmö.