Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyrläkare missade mannens brutna ben

OSKARSHAMN. Mannen hade blivit klämd mellan två truckar och kom in till sjukhuset med flera frakturer i benet.

Men den inhyrda läkaren ansåg inte att mannen behövde vård och skickade hem honom med ett löfte om att han snart skulle vara på benen.

Nu riktar inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritik mot hyrläkaren, rapporterar Hallandsposten.

En man kom in med ambulans till Oskarshamns sjukhus efter att ha klämt benet mellan två truckar på sitt jobb.

Men överläkaren som arbetade på akutmottagningen ansåg inte att mannen var särskilt illa däran. Läkaren ska bara ha gjort en snabb undersökning innan han konstaterade att det inte behövdes någon röntgen. I stället gjorde läkaren bedömningen att det handlade om en klämskada och att mannen skulle vara på benen bara ett par dagar senare.

Kritiseras

Enligt patientens egen berättelse kunde han knappt ta sig från undersökningsrummet ens med kryckor. När han härdat ut i sex dagar åkte han till akuten i Kalmar. Där kunde sjukvårdspersonalen konstatera att mannen hade två benbrott.

Saken anmäldes till IVO som nu valt att rikta kritik mot hyrläkaren. Enligt myndigheten har läkaren brustit i undersökning, behandling och journalföring. Även två chefsläkare vid sjukhuset ska ha yttrat sig i granskningen och där varit kritiska till hur hyrläkarens skött ärendet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!