Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hylliebadet portar män på kvinnodagen

Männen portas från Hylliebadet på internationella kvinnodagen.Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild
– Att männen inte har tillgång till badet en dag om året får man stå ut med, säger Anci Magnusson, enhetschef vid badenheten i Malmö till Sydsvenskan.Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

Männen portas från Hylliebadet på internationella kvinnodagen.

Samtidigt erbjuds kvinnorna gratis sminkning under dagen.

– Att männen inte har tillgång till badet en dag om året får man stå ut med, säger Anci Magnusson, enhetschef vid badenheten i Malmö till Sydsvenskan.

Den 8.e mars varje år hålls den internationella kvinnodagen. På Hylliebadet i Malmö uppmärksammar man detta – då stängs alla män ute.

Att reservera badhuset för kvinnor är inget som Malmös fritidskommunalråd Frida Trollmyr (S) har några bekymmer med, enligt Sydsvenskan.

Däremot är hon kritiskt mot att det även gäller barn. För tidningen berättar hon att hon inte tycker att man ska sortera in barn i könsroller.

Men hon är även kritisk till att de besökande badgästerna på kvinnodagen erbjuds gratis sminkning.

– Det är väldigt stereotypt att ha ett event för kvinnor och tänka att då vill de sminka sig. Det har jag tagit upp med fritidsdirektören, säger Frida Trollmyr.

Mötte kritik

Det andra Malmö-badet, Aq-va-kul, reserverade badhuset för kvinnor förra året. Då möttes man av kritik – bland annat efter att en pojke stoppades från att fin sin födelsedag på badet.

Men den kritiken är inget som får badhuset att fundera över att stoppa evenemanget.

– Att männen inte har tillgång till badet en dag om året får man stå ut med, säger Anci Magnusson, enhetschef vid badenheten i Malmö till Sydsvenskan.

Hon fortsätter att berätta att man bland annat infört särskilda tider på kvinnor och män på relaxavdelningen på vanliga dagar – för att försöka möta olika målgruppers önskemål.

Sydsvenskan: Har ni funderat på att porta kvinnor från badet på fars dag?

– Det har vi inte funderat på. Inget som är aktuellt nu i alla fall, säger Anci Magnusson.