Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Huvudlös kvinna hittades i lergrav

Här hittades kroppen. Vid anläggningsarbetet på ett fält mellan Malmö och Staffanstorp påträffades en kropp. Enligt Sydsvenskan är det en kvinna som saknar huvud.
Foto: PEO MÖLLER
Grävdes upp. Kroppen upptäcktes i grävskopan. Efter fyndet stoppades arbetet omedelbart och en mordutredning inleddes.
Foto: PEO MÖLLER

Liket som hittades på en byggarbetsplats utanför Staffanstorp för några veckor sedan är en kvinna, skriver Sydsvenskan.

Kroppen saknade enligt tidningen huvud.

– Jag har inga kommenterar, vi väntar på identifiering av kroppen, säger Patrik Nyqvist, chef för avdelningen för grova brott vid polisen i Lund.

Det makabra fyndet gjordes av en grävmaskiniskt tidigt på morgonen i början av april. På platsen, ett lerigt fält utanför Staffanstorp, pågick arbetet med att exploatera marken för bygget av ett nytt bostadsområde.

Plötsligt ser grävmaskinisten en kropp i grävskopan, arbetet stoppas och polisen larmas.

Händelsen rubriceras omedelbart som mord, inte minst med tanke på att kroppen låg nedgrävd.

Trots att det snart har gått en månad sedan fyndet har polisen ännu inte fått en fullständig identifiering av liket, men enligt Sydsvenskans uppgifter rör det sig om en kvinna. 

Kroppen ska också ha saknat huvud.

Polisen kommenterar inte

De uppgifterna vill Patrik Nyqvist inte kommentera, han vill inte heller berätta om det är en man eller kvinna som påträffades.

– Eftersom kroppen inte är identifierad vet vi inte vem det är.  Jag har mina teorier om vem det kan vara men de behåller jag för mig själv tills vidare, säger Patrik Nyqvist till Kvällsposten.

Eftersom identifieringen inte är klar har polisen inte heller tagit kontakt med några anhöriga till saknade personer, anledningen är att man inte vill skapa ännu mer oro innan det finns ett faktiskt besked att lämna.

Sedan kroppen hittades den 3 april har ett massivt polisarbete drivits, bland annat har området kring fyndplatsen finkammats. Både i jakt på tekniska bevis och eventuella tillhörigheter som kan kopplas till den döda.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!