Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Husdrömmar”-Pernilla säljer huset – för 5 miljoner

I SVT:s ”Husdrömmar” fick tittarna följa Pernilla Holmbergs resa till sitt drömhus på Österlen. 

Där var det tänkt att hon skulle landa – men nu ska huset säljas. 

Renoveringen har inspirerat henne att ta sig an världen och prova nya saker. 

– För mig var det ett kvitto, ”du fixade det här, du kommer fixa allt möjligt”, säger hon.

Pernilla Holmberg deltog i årets säsong av SVT:s program ”Husdrömmar”. Det tog bara fyra intensiva månader för henne att göra om sin villa från en stor byggarbetarplats till ett drömhus. 

Planen var att Pernilla skulle landa och bo länge i huset. Men resan, som hon kallar det, fick henne på andra spår och nu ska huset säljas. Hon beskriver en process som varit lång, utmattande men samtidigt inspirerande. 

– Det har varit ett maratonlopp. Fötterna orkade bara precis förbi mållinjen, det har varit en inre resa och jag känner mig klar, säger hon till Kvällsposten. 

Såhär såg huset ut innan renoveringen.
Foto: Privat

”Kände en total tomhet” 

Samtidigt som hon renoverade huset så gick Pernilla Holmberg en utbildning i yoga och meditation, vilket fick henne att inse att huset bara är ett yttre skal, berättar hon. Hon beskriver att renoveringen i stället blev en själslig utvecklingsfas för henne. Nu är huset inte lika viktigt längre, känner hon, och därför ska Pernilla Holmberg sälja.

– Första gången jag var i huset när det var färdigrenoverat så kände jag en total tomhet, trots att jag ser hur vackert det har blivit. 

– Från början handlade det att göra en yttre renovering av ett hus, men jag har gjort en inre resa och nu är det inte mer än ett hus liksom, förklarar Pernilla Holmberg.

Köket nyrenoverat
Foto: Mäklarna Ekström & CO fotograf Anders Pastor
Andraplan nyrenoverat
Foto: Mäklarna Ekström & CO fotograf Anders Pastor
Sovrummet
Foto: Mäklarna Ekström & CO fotograf Anders Pastor

Säljs för över fem miljoner 

Pernilla Holmberg köpte huset för 1 249 000 och har lagt runt 2 500 000 på renovering. Idag går huset ut för försäljning med utgångspris på över fem miljoner. 

– Utgångspriset är 5,7 miljoner men det här handlar inte om pengar för mig. För mig handlar det om resan jag har gjort och lärdomen jag har fått. Jag har lärt mig att allt är möjligt, jag renoverade det här på fyra månader på egen hand med ett tv-team med mig.

Hon beskriver en tacksamhet över den hjälpen hon fått med huset och renoveringen. 

– Jag längtar efter att få se vilka vackra själar som ska få ta vid och njuta av det jag har skapat, säger Pernilla Holmberg.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!