Hurra – så länge håller nya supervärmen i sig

Bortsett från onsdag kan vi förvänta oss fortsatt högtryck i stora delar av Sverige under nästa vecka. Varmast på söndagen har Stockholm med 27 grader.

– Det blir fortsatt varmt och soligt, speciellt i Sydsverige, säger Frode Korneliussen på Storm.

De blir fortsatt varmt och soligt i större delen av Sverige under veckan rapporterar meteorologen Frode Korneliussen på Storm. Högsta temperaturen under söndagen hade Stockholm med sina 27 grader, tätt följt av Gladhammar i Kalmar län, där termometern visade 26.8 grader.

Orsaken är att det ligger ett högtryck över Storbritannien och Nordsjön som sträcker sig in över södra Sverige och ger oss fint väder även den kommande veckan.

– Det blir fortsatt varmt, speciellt i Svealand och Götaland, där vi kan vi förvänta oss fortsatt sommarvärme med 20-25 grader.

Kan komma regn

Under onsdagen kan vädret tillfälligt försämras, det kommer då in mer molnighet över Svealand och nordliga delar av Götaland och eventuellt blir det lite skurar. Det kan förekomma sol på vissa ställen men temperaturen sjunker troligtvis till under 20 grader.

– Men på torsdag är värmen och solen tillbaka och under helgen kan vi förvänta oss sommarvärme med temperaturer upp till 25 grader i stora delar av Sydsverige.

I norra Sverige håller sig temperaturen den kommande veckan generellt runt 15-18 generellt och det blir växlande molnighet med vissa inslag av nederbörd. Under torsdag och fredag är det störst solchanser i Norrland, under lördagen däremot förväntas det bli molnigt och det kan komma någon skur.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!