INTE SÅ MYSIGA FÖR SNIGLARNA! Dansbandsprofilen Jan-Erik Brogren lanserar ett nytt grepp för att bli kvitt de eländiga mördarsniglarna myskankor. Rara fåglar kan tyckas men för sniglarna blir tillvaron allt annat än mysig. Foto: Privat
INTE SÅ MYSIGA FÖR SNIGLARNA! Dansbandsprofilen Jan-Erik Brogren lanserar ett nytt grepp för att bli kvitt de eländiga mördarsniglarna – myskankor. Rara fåglar kan tyckas – men för sniglarna blir tillvaron allt annat än mysig. Foto: Privat

Hungriga ankor käkar sniglarna

Publicerad
Nu ger sig artisten Jan-Eric Brogren, 69, in i jakten på mördarsniglarna. Men det handlar inte om att stycka, skålla eller förgifta djuren. Brogren använder myskankor för att hålla rent i trädgårdslandet.
- Jag säljer gärna ankorna till andra behövande, säger den skånske sångaren.
Jan-Eric Brogren är en känd dansbandslegend i Skåne som sjungit och spelat i över 50 år. Kändaste hitten är ”Vi har vatt i Öja” som låg etta på TV 4:s Skånetoppen i över ett år.
Han har noga följt Kvällspostens debatt om de avskydda sniglarna i sommar. Och han har tagit ställning.

”Inget djurplågeri”

– Jag håller inte med de som kallar det för djurplågeri att ta död på dem. Mördarsniglarna äter ju upp allt grönt. Min sallad är förstörd.
Just nu har Brogren sju fullvuxna ankor på sin gård som kan plocka sniglar. Och ytterligare förstärkning är på väg.
– 20 till är på gång. Jag tror att det här fungerar.
Jan-Erik Brogren Foto: Edsenius Henrik Myskankorna har medverkat i Kanal 5:s ”100 höjdare.”
– Så de har kändisvana och är inte blyga av sig.
På lördag sjösätts projektet när han sätter in en annons i lokaltidningen.

Hämtar ankorna efteråt

– Jag och min fru levererar ankorna själva. Sen hämtar vi dem efter snigelsäsongen.
Så mördarsniglarna får nu ytterligare en fiende. Till saxen, frysen och saltet tillkommer myskankan.
Tobias Karlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag