När polisen skulle gripa en misstänkt drograttfyllerist, gick ett hundratal till attack mot polisen med stenar och flaskor. Foto: Oscar Persson
När polisen skulle gripa en misstänkt drograttfyllerist, gick ett hundratal till attack mot polisen med stenar och flaskor. Foto: Oscar Persson

Hundratal till attack vid polisingripande

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Ett omhändertagande av en misstänkt drograttfyllerist ledde till ett våldsamt upplopp i Rosengård i går kväll. Ett hundratal personer gick till attack mot polisen med stenar och flaskor och anlade flera bränder.
Strax efter klockan 22 flydde en bilist från en kontroll på Ramels väg. Polisen hann i kapp mannen och bestämde att han skulle följa med för provtagning.
- Då började folk, bland andra mannens mamma, samlas och ifrågasätta omhändertagandet, säger Magnus Svensson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Våldsamt motstånd

Den omhändertagne mannen gjorde våldsamt motstånd och det blev snabbt stökigt på platsen.
Polisen använde pepparsprej och efter det regnade stenar och flaskor.
En stund senare sattes en bil i brand i ett garage i närheten. Ytterligare tre- fyra mindre bränder bröt senare ut i området.
- Vid midnatt var det lugnt på platsen, säger Magnus Svensson. Vi har upprättat en anmälan om våldsamt upplopp och mordbrand, men ingen är gripen eller omhändertagen.

Hölls kvar hos polisen

Den misstänkte drograttfylleristen bar sig så illa åt på polis-stationen att han hölls kvar enligt pl 13, lagen om tillfälligt omhändertagande.
Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag