Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundfällan: Kyckling fylld med häftklamrar

Vill varna. Elisabeth Holms English bulldog Nellie hittade ett kycklingben fullt med häftklamrar. Nu varnar hon andra hundägare i Malmö på Facebook. – Nu när det mörkt är det extra viktigt att vara uppmärksam med hunden, säger hon.
Foto: Privat
Nellie kunde ha skadat sig illa om hon svalt de farliga klamrarna.
Foto: Privat
Farliga häftklamrar. De avsågade kycklingbenen hade flera häftklamrar kring sig när Nellie och matte Elisabeth Holm hittade dem under kvällspromenaden i Malmö.
Foto: Privat

Under kvällspromenaden hittade hunden Nellie ett ben att tugga på.

Men tilltugget var ett avsågat kycklingben som var fullt av häftklamrar.

– Det är helt sjukt och uppenbart någon som vill hundar illa som har gjort det här, säger Nellies matte Elisabeth Holm som nu varnar andra hundägare på Facebook.

Hon gjorde det otäcka fyndet vid 19-tiden på onsdagskvällen under promenaden med Nellie, en English bulldog, i trakterna kring Ribevägen i Malmö.

– Nellie gick och nosade som hon brukar kring lyktstolparna när jag hörde att hon hade något i munnen, berättar Elisabeth Holm.

Jättemånga häftklamrar

Hon tittade genast efter vad det var och fick mer eller mindre en chock.

– Det var ett avskuret kycklingben, mycket vasst, med jättemånga häftklamrar kring det.

Benet var placerat i det höga gräset kring lyktstolpen och bara 100 meter därifrån, vid en annan lyktstolpe, hittade Elisabeth ytterligare ett kycklingben. Även det avskuret och fyllt med häftklamrar.

För Elisabeth råder det ingen tvekan om att någon har gömt benen i gräset, förmodligen med vilja att skada hundar.

– Det syns att någon har gjort det här med flit. Klamrarna är krokade och de hänger runt benen, de sticker ut. Och båda benen var gömda i gräset där hundar brukar gå och lukta, säger hon.

Farligt att magpumpa

Elisabeth gick genast hem och ringde Djursjukhuset. Det finns inga tecken på att Nellie har fått i sig någon klammer eller på annat sätt tagit skada av det farliga kycklingbenet hon hade i munnen.

– De kan inte göra så mycket. Om de magpumpar henne skulle en eventuell klammer eller något annat orsaka skador på vägen upp, men i nuläget finns det inget som tyder på att hon är skadad, säger Elisabeth Holm.

Efter de otäcka fynden varnade hon andra hundägare i kvarteret. Hon skrev också ett inlägg på Facebook som på kort tid har delats mycket.

"Helt sjukt"

– Jag tror tyvärr att det är någon som har lagt ut benen med flit. Det är helt sjukt, jag förstår inte hur man kan vilja göra så här, säger Elisabeth Holm som uppmanar hundägare i Malmö att vara extra försiktiga och uppmärksamma.

– Särskilt nu när det är så mörkt ute, det kan gå fort när hunden hittar något.

Händelsen är polisanmäld, det finns inga uppgifter om någon misstänkt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!