Skyddade valpen. När Hatidza Camdzic kom hem hittade hon inte bara huset upp och nedvänt av inbrottstjuvar. Hon hittade även rottweilern Tyson, 4, svårt misshandlad och valpen Magic svårt skärrad. "När Tyson inte kunde skydda hemmet har han i alla fall försökt skydda valpen", säger Hatidza Camdzic. Foto: Niklas Henrikczon
Skyddade valpen. När Hatidza Camdzic kom hem hittade hon inte bara huset upp och nedvänt av inbrottstjuvar. Hon hittade även rottweilern Tyson, 4, svårt misshandlad och valpen Magic svårt skärrad. "När Tyson inte kunde skydda hemmet har han i alla fall försökt skydda valpen", säger Hatidza Camdzic. Foto: Niklas Henrikczon

Hunden Tyson svårt misshandlad av tjuvar

Publicerad

ANDERSTORP. Hatidza Camdzic, 25, var hemifrån några timmar.

Väl tillbaka hade inbrottstjuvarna vänt upp och ner på huset och lämnat rottweilern Tyson, 4, svårt misshandlad.

- Hade de tagit honom ifrån mig hade jag brutit ihop totalt, säger hon.

Det var i torsdags eftermiddag inbrottet upptäcktes. Hatidza Camdzic hade varit och hälsat på sin farmor på sjukhuset tillsammans med sin mamma och dotter några timmar. När de kom tillbaka till villan i Anderstorp förstod de att något var fel.

Tyson efter misshandeln.
- Det var rörigt och det låg tabletter utspridda på köks­golvet, kläder var slängda överallt. Det såg inte klokt ut. Det såg ut som om en tornado hade dragit förbi, säger Hatidza Camdzic.

De två hundarna som i vanliga fall brukar komma springande tycktes inte finnas någonstans.

- Jag fick panik när jag förstod att vi hade haft inbrott och börjar ropa på dem, säger Hatidza Camdzic.

 

Kröp fram till matte

Rottweilern Tyson dök till sist upp i dörröppningen med valpen Magic, en rhodesian ridgeback, i släptåg.

- Tyson nästan kröp fram längs med golvet och i samma stund som valpen fick syn på mig gallskrek han, säger Hatidza Camdzic.

Rottweilern hade blåmärken över hela kroppen. Veterinären kunde senare konstatera att hunden hade fått motta ett stort antal slag mot huvudet och hade en kraftig hjärnskakning. Först i går kunde Hatidza Camdzic börja ge hunden smärtstillande.

- Man kunde se i hela huset hur Tyson kämpat för att hålla tjuvarna borta. Det finns hål i dörrar och märken på dörrkarmar och lister.

Hatidza Camdzic säger att den lugna familjehunden som hon lämnade hemma inte längre finns kvar.

- Han är fortfarande i chock. Han har alltid varit en familjehund, men i går när en man gick förbi huset morrade han och skällde. Jag hoppas att han kan bli den hunden han en gång var.

Hatidza Camdzic känner en stor otrygghet efter inbrottet och vågar knappt lämna trädgården.

- Sakerna går att ersätta, men inte ett liv. Man kan se på dörrkarmarna att tjuvarna haft med sig ett vasst föremål som de slagit med. Hade de träffat Tyson hade han kanske inte varit vid liv.

 

Kan vara tre gärningsmän

Händelsen är polisanmäld och polisen tror att det åtminstone handlar om tre gärningsmän. Hatidza Camdzic hoppas att de skyldiga snart ska hittas.

- Jag vill av hela mitt hjärta att de åker fast. Människor som gör sådana här saker ska inte få gå runt på gatorna. Jag hoppas Tyson i alla fall fick in något bett.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag